Υλικά:
200 γρ. πλιγούρι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
250 γρ. ντομάτα κομμένη σε μικρά καρέ, χωρίς τα υγρά
3 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
8 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
Χυμός από 1 λεμόνι
100 ml ελαιόλαδο
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
400 γρ. νερό ή ζωμός κοτόπουλου/λαχανικών
Ξύσμα από 1 μικρό ακέρωτο λεμόνι
Εκτέλεση:
Βράζουμε το νερό ή τον ζωμό σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι και αποσύρουμε αμέσως την κατσαρόλα από τη φωτιά. Τη σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το πλιγούρι να απορροφήσει τα υγρά και να φουσκώσει για περίπου 45-60 λεπτά.
Στη συνέχεια, σουρώνουμε το πλιγούρι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε μέσα το φρέσκο κρεμμυδάκι, τις ντομάτες, τα μυρωδικά, το λεμόνι, το ξύσμα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και η σαλάτα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 11/6 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ