Υλικά:
1 κινέζικο λάχανο
1 καρότο
1 αγγούρι
4 βραστά ασπράδια αυγού
Άνηθο
Μαϊντανό
Γραβιέρα τριμμένη
Για τη σως:
150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
4 κρόκους αυγών (από τα βραστά)
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Ξύσμα λεμονιού
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόψτε το κινέζικο λάχανο, το καρότο (σε λεπτές λωρίδες), το αγγούρι (σε φέτες), καθώς και τον μαϊντανό και τον άνηθο, και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ.
Χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους των βραστών αυγών. Ψιλοκόψτε τα ασπράδια και προσθέστε τα στα υπόλοιπα λαχανικά.
Για τη σως, βάλτε τους κρόκους σε ένα μπολ με το γιαούρτι και λιώστε τους καλά με ένα πιρούνι.
Προσθέστε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο σε σκόνη, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Περιχύστε τη σως πάνω στα λαχανικά, προσθέστε το τριμμένο τυρί και ανακατέψτε ξανά καλά.
Σερβίρετε και απολαύστε αυτή την απολαυστική και δροσερή σαλάτα που θα σας γεμίσει ενέργεια και γεύση.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ