Thumbnail
Η ντομάτα, που αποτελεί βασικό συστατικό της κουζίνας μας, μπορεί να διατηρηθεί σε βάζα ώστε να απολαμβάνουμε την πλούσια και γλυκιά γεύση της ακόμα και τον χειμώνα.

Πώς επιλέγουμε τις κατάλληλες ντομάτες

Για την κονσερβοποίηση, η επιλογή της σωστής ποικιλίας είναι σημαντική. Ανάμεσα στις 1.200 διαφορετικές ποικιλίες, οι πομοντόρο είναι ιδανικές, καθώς έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό και αντέχουν καλύτερα στη διαδικασία. Το κλειδί της επιτυχίας είναι να χρησιμοποιήσουμε ώριμες ντομάτες, στην καλύτερη φάση της γεύσης τους.

Τα βασικά βήματα της διαδικασίας

  1. Προετοιμασία

    • Πλένουμε καλά τις ντομάτες.
    • Τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κοτσάνι.
  2. Άλεσμα και βράσιμο

    • Τοποθετούμε τις ντομάτες στο μπλέντερ με ελάχιστο νερό και τις πολτοποιούμε.
    • Μεταφέρουμε τον πολτό σε μια κατσαρόλα, προσέχοντας να μην την παραγεμίσουμε.
    • Βράζουμε το μείγμα σε δυνατή φωτιά, χωρίς καπάκι, μέχρι να μειωθούν τα υγρά του.
  3. Αποστείρωση βάζων και αποθήκευση

    • Χρησιμοποιούμε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.
    • Ρίχνουμε τη σάλτσα όσο είναι ακόμα ζεστή, προσέχοντας να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας που μπορεί να σπάσει το γυαλί.
    • Κλείνουμε καλά τα καπάκια και αναποδογυρίζουμε τα βάζα για να δημιουργηθεί αεροστεγής σφράγιση.

Όταν η διαδικασία έχει γίνει σωστά, το καπάκι δεν πρέπει να υποχωρεί προς τα μέσα κατά το πάτημα. Έτσι, μπορούμε να διατηρήσουμε τις σάλτσες μας στο ράφι για μεγάλο χρονικό διάστημα, απολαμβάνοντας την καλοκαιρινή γεύση όλο τον χρόνο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΙΠΛΩΜΑ
Νέες ρυθμίσεις για τη συνάφεια μεταπτυχιακών τίτλων στην ειδική αγωγή και τη σχολική ψυχολογία - Επίσημη έκδοση της 27ης τροποποίησης
Η τροποποίηση φέρει την υπογραφή του Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Νικολάου Παπαϊωάννου, και εντάσσεται στο πλαίσιο της...
Νέες ρυθμίσεις για τη συνάφεια μεταπτυχιακών τίτλων στην ειδική αγωγή και τη σχολική ψυχολογία - Επίσημη έκδοση της 27ης τροποποίησης
Υπουργείο Παιδείας
Κυρώθηκε ο τελικός πίνακας επιλογής υποψηφίων Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης στην Κρήτη
Κυρώθηκε ο τελικός πίνακας επιλογής υποψηφίων Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης
skordo.jpg
Σκόρδο: Ένα φυσικό φάρμακο και superfood
Το σκόρδο ξεχωρίζει ως μια από τις πιο ωφέλιμες τροφές χάρη στην αλλισίνη, μια ένωση πλούσια σε θείο που είναι υπεύθυνη για τα χαρακτηριστικά του...
Σκόρδο: Ένα φυσικό φάρμακο και superfood
ξινόγαλο0
Ο συνδυασμός που ενισχύει ανοσοποιητικό και μεταβολισμό
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Nottingham, ορισμένα συμπληρώματα φαίνεται να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά όταν συνδυάζονται...
Ο συνδυασμός που ενισχύει ανοσοποιητικό και μεταβολισμό