Πώς επιλέγουμε τις κατάλληλες ντομάτες
Για την κονσερβοποίηση, η επιλογή της σωστής ποικιλίας είναι σημαντική. Ανάμεσα στις 1.200 διαφορετικές ποικιλίες, οι πομοντόρο είναι ιδανικές, καθώς έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό και αντέχουν καλύτερα στη διαδικασία. Το κλειδί της επιτυχίας είναι να χρησιμοποιήσουμε ώριμες ντομάτες, στην καλύτερη φάση της γεύσης τους.
Τα βασικά βήματα της διαδικασίας
Προετοιμασία
- Πλένουμε καλά τις ντομάτες.
- Τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κοτσάνι.
Άλεσμα και βράσιμο
- Τοποθετούμε τις ντομάτες στο μπλέντερ με ελάχιστο νερό και τις πολτοποιούμε.
- Μεταφέρουμε τον πολτό σε μια κατσαρόλα, προσέχοντας να μην την παραγεμίσουμε.
- Βράζουμε το μείγμα σε δυνατή φωτιά, χωρίς καπάκι, μέχρι να μειωθούν τα υγρά του.
Αποστείρωση βάζων και αποθήκευση
- Χρησιμοποιούμε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα όσο είναι ακόμα ζεστή, προσέχοντας να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας που μπορεί να σπάσει το γυαλί.
- Κλείνουμε καλά τα καπάκια και αναποδογυρίζουμε τα βάζα για να δημιουργηθεί αεροστεγής σφράγιση.
Όταν η διαδικασία έχει γίνει σωστά, το καπάκι δεν πρέπει να υποχωρεί προς τα μέσα κατά το πάτημα. Έτσι, μπορούμε να διατηρήσουμε τις σάλτσες μας στο ράφι για μεγάλο χρονικό διάστημα, απολαμβάνοντας την καλοκαιρινή γεύση όλο τον χρόνο.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ