Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας ξεκίνησε η δίκη ενός 21χρονου από τον Βόλο, ο οποίος κατηγορείται για σοβαρά αδικήματα που σχετίζονται με την παραγωγή και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας καθώς και με προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Πρωταγωνίστρια στο επίμαχο υλικό φέρεται να είναι ανήλικη που είχε συμπληρώσει το 12ο αλλά όχι το 15ο έτος της ηλικίας της, σύμφωνα με τη δικογραφία.
Η ακροαματική διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της ευαίσθητης φύσης της υπόθεσης και της προστασίας της ανήλικης. Το Δικαστήριο αναγνώρισε ως νόμιμη την κατάθεση του φερόμενου θύματος, ενώ κατέθεσαν επίσης οι δύο γονείς του κοριτσιού και η θεία του.
Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Τρίτη 10 Ιουνίου 2025, οπότε και αναμένονται οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης, καθώς και οι αγορεύσεις τόσο από την πλευρά της υπεράσπισης, όσο και από την πολιτική αγωγή.
Το ιστορικό της υπόθεσης
Η υπόθεση φέρεται να εκτυλίχθηκε την περίοδο 2021-2022, όταν ο κατηγορούμενος ήταν 18 ετών. Σύμφωνα με τη δικογραφία, μαγνητοσκόπησε πορνογραφικό υλικό με την ανήλικη και το διατηρούσε στην κατοχή του, ενώ το διέθετε μέσω μηνυμάτων σε τρίτα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων φίλοι και γνωστοί του.
Οι γονείς του κοριτσιού φέρονται να ενημερώθηκαν για το υλικό μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προχώρησαν σε καταγγελία στις Αρχές.
Η υπόθεση συνεχίζει να προκαλεί έντονη κοινωνική αναστάτωση, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην εξέλιξη της δίκης τις επόμενες ημέρες.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 6/6 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ