Υλικά:
8 βρασμένα αυγά, κομμένα σε μικρά κομμάτια
Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
75 γρ. σέλερι, ψιλοκομμένο σε κυβάκια
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
75 γρ. ραπανάκια, κομμένα σε μικρούς κύβους
100 γρ. μαγιονέζα (ή αν προτιμάτε, μισή ποσότητα μαγιονέζας και μισή γιαούρτι για πιο ελαφριά γεύση)
8 φέτες χωριάτικου ψωμιού ή λεπτές φέτες φρυγανισμένου ψωμιού
Φύλλα μαρουλιού
Πίκλες αγγουριού, κομμένες σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε βάζοντας όλα τα υλικά για την αυγοσαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ. Με μια κουτάλα ή σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις χωρίς να διαλυθούν τα αυγά.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μία με δύο ώρες, ώστε να κρυώσει καλά και να ενωθούν τα αρώματα.
Για το σερβίρισμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την αυγοσαλάτα είτε ως γέμιση για σάντουιτς είτε ως επικάλυψη σε τραγανές φέτες ψωμιού. Αν επιλέξουμε σάντουιτς, βάζουμε σε μία φέτα ψωμιού ένα φύλλο μαρουλιού, προσθέτουμε αρκετή αυγοσαλάτα και μερικές φετούλες από πίκλες αγγουριού. Κλείνουμε με μια δεύτερη φέτα ψωμιού και το σάντουιτς είναι έτοιμο.
Εναλλακτικά, μπορούμε απλώς να σερβίρουμε την αυγοσαλάτα πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, με ή χωρίς μαρούλι, και να την ολοκληρώσουμε με λίγες φετούλες πίκλας για επιπλέον νοστιμιά.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 6/6 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ