ekav
Θανατηφόρο τροχαίο το βράδυ του Σαββάτου – Συγκλονίζει η νέα απώλεια ζωής στην άσφαλτο της Αττικής

Μία ακόμη ανθρώπινη ζωή προστέθηκε στον μακρύ και δυστυχώς διαρκώς αυξανόμενο κατάλογο των θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων στη χώρα μας. Το βράδυ του Σαββάτου, περίπου στις 21:00, μια 64χρονη γυναίκα παρασύρθηκε από μηχανή στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου, στην περιοχή του Ζωγράφου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Τι συνέβη

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Τροχαία, η γυναίκα επιχειρούσε να διασχίσει τον δρόμο όταν διερχόμενη μοτοσικλέτα, την οποία οδηγούσε 56χρονος άνδρας, την παρέσυρε. Η πρόσκρουση ήταν τόσο σφοδρή που η άτυχη γυναίκα εκτινάχθηκε και χτύπησε σε σταθμευμένα οχήματα, με συνέπεια τον βαρύτατο τραυματισμό της.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι μετέφεραν την 64χρονη στο νοσοκομείο. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, λίγη ώρα αργότερα η γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της.

Ο οδηγός της μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Η Τροχαία Αθηνών έχει αναλάβει τη διερεύνηση του συμβάντος, προκειμένου να διαπιστωθούν με ακρίβεια οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα. Ένα από τα βασικά ερωτήματα είναι αν η άτυχη γυναίκα διέσχιζε τον δρόμο από διάβαση πεζών, καθώς και η ταχύτητα με την οποία κινούνταν η μοτοσικλέτα τη στιγμή της σύγκρουσης.

Οι Αρχές εξετάζουν επίσης υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, ενώ αναμένονται καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο.

Η μάστιγα των τροχαίων στην Αττική – Μια διαρκής απειλή

Το νέο δυστύχημα στου Ζωγράφου προστίθεται στα δεκάδες θανατηφόρα τροχαία που καταγράφονται κάθε χρόνο στην Αττική. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις ειδικών και πολιτών για βελτίωση της οδικής παιδείας και εφαρμογή των κανόνων κυκλοφορίας, οι αριθμοί παραμένουν ανησυχητικοί.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., μόνο για το 2024, στην Αττική έχουν καταγραφεί πάνω από 120 θάνατοι σε τροχαία ατυχήματα, με το πεζοδρόμιο να γίνεται παγίδα για ηλικιωμένους, παιδιά, ακόμα και γονείς με καρότσια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τέμπη
Τέμπη: Ομολογία σοκ από την Interstar - «Διαγράψαμε βίντεο, ήταν σκουπίδια»
Βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας: Ο κατηγορούμενος της Interstar παραδέχθηκε χειροκίνητη αλλοίωση του οπτικού υλικού
Τέμπη: Ομολογία σοκ από την Interstar - «Διαγράψαμε βίντεο, ήταν σκουπίδια»
μαθητές του καλλιτεχνικού σχολείου Κοζάνης
Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης: Διαμαρτυρία με «Zombie» και μουσικές αιχμές για τα κενά
Με μια μουσικοθεατρική παράσταση και το θρυλικό κομμάτι των Cranberries, οι μαθητές έστειλαν μήνυμα για τις ελλείψεις στα Καλλιτεχνικά Σχολεία
Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης: Διαμαρτυρία με «Zombie» και μουσικές αιχμές για τα κενά
Η Σοφία Ζαχαράκη στην Κοζάνη
Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας: Σχετικά με την επίσκεψη της υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαρακη
Επίσκεψη Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφίας Ζαχαράκη στην Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας
Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας: Σχετικά με την επίσκεψη της υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαρακη