διακοπές
Αναλυτικά τα οριστικά αποτελέσματα για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2025 - ΔΥΠΑ.

Ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2025 - ΔΥΠΑ.

Δείτε τους οριστικούς πίνακες ΕΔΩ.

Για πρώτη φορά το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου και αφορά σε 300.000 επιταγές (vouchers), με προϋπολογισμό 50 εκατομμύρια ευρώ.

Όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τουρισμού μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Εξαίρεση αποτελούν η Λέρος, η Λέσβος, η Χίος, η Κως, η Σάμος και η Ρόδος, όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν (μηδενική ιδιωτική συμμετοχή), ενώ στους δήμους της Βόρειας Εύβοιας και του Έβρου, καθώς και στη Θεσσαλία (πλην Σποράδων), μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή ανέρχεται σε 25%, ενώ για ΑμεΑ τα εισιτήρια είναι δωρεάν.

Οι τιμές επιδότησης προσαυξάνονται κατά 20% για τον Αύγουστο και για τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2025 έως 14.01.2026) και του Πάσχα (από 03.04.2026 έως 19.04.2026). Η αυξημένη επιδότηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας (εκτός των Σποράδων).

Για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις, οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι εκτυπώνουν από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (e-services) της ΔΥΠΑ την επιταγή και προσέρχονται στα ταξιδιωτικά γραφεία, τα πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων ή τα εκδοτήρια ηλεκτρονικών εισιτηρίων των παρόχων, επιδεικνύουν την εκτυπωμένη επιταγή και ζητούν την έκδοση Εισιτηρίου Κοινωνικού Τουρισμού της κατηγορίας στην οποία εντάσσονται. Για καμία κατηγορία δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών, εξαιρουμένης εκείνης των πολυτέκνων.

Μέσω διαδικτυακής υπηρεσίας (web service) εκδίδεται το εισιτήριο και ενεργοποιείται η επιταγή ακτοπλοϊκής μετακίνησης για τη μετάβαση και την επιστροφή. Η ακτοπλοϊκή μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για τη μετάβαση/επιστροφή στον/από τόπο του επιλεγμένου τουριστικού καταλύματος.

Οι δικαιούχοι του περσινού προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού που δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμα τις επιταγές μπορούν να κάνουν διακοπές μέχρι τις 30 Ιουνίου 2025. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαχαρακη
Ζαχαράκη για την υπόθεση της καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: «Θα αποδοθούν ευθύνες – Το σχολείο δεν είναι ζούγκλα»
Ζαχαράκη για τα σχολεία: «Δεν είναι ζούγκλα» – Εξελίξεις για την υπόθεση στη Θεσσαλονίκη
Ζαχαράκη για την υπόθεση της καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: «Θα αποδοθούν ευθύνες – Το σχολείο δεν είναι ζούγκλα»
σφακιανακης
Μιχ. Σφακιανάκης στο alfavita.gr για το Εθνικό Απολυτήριο: Επιταχύνεται ο σχεδιασμός - Τα επόμενα βήματα της Επιτροπής
O Πρόεδρος της Επιτροπής, καθηγητής κ. Σφακιανάκης, στο alfavita.gr: Οι εργασίες της Επιτροπής συνεχίζονται με τακτικές συναντήσεις και σαφώς...
Μιχ. Σφακιανάκης στο alfavita.gr για το Εθνικό Απολυτήριο: Επιταχύνεται ο σχεδιασμός - Τα επόμενα βήματα της Επιτροπής
Μαθηματικά
Μαθηματικοί: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει στο μάθημα – Πώς αλλάζει η διδασκαλία
Νέα δεδομένα στην εκπαίδευση φέρνουν τα εργαλεία ΑΙ και δημιουργούν ανάγκη εξειδίκευσης για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ03
Μαθηματικοί: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει στο μάθημα – Πώς αλλάζει η διδασκαλία