Υλικά:
2 φλιτζάνια μακρύκοκκο ρύζι
1 φλιτζάνι καλαμπόκι (κατεψυγμένο, βρασμένο και στραγγισμένο)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα πράσινα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
1 κονσέρβα τόνος σε ελαιόλαδο, στραγγισμένος
4-5 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
3 ραπανάκια, κομμένα στα τέσσερα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμός από 1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
3 αγγουράκια τουρσί (προαιρετικά)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε βράζοντας το ρύζι σε αλατισμένο νερό για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά, ώστε να μη μαλακώσει υπερβολικά στο ανακάτεμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κρύο ρύζι μαζί με το καλαμπόκι, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε απαλά με δύο κουτάλια για να ενωθούν οι γεύσεις.
Έπειτα προσθέτουμε τον τόνο, τα ραπανάκια και τα αγγουράκια τουρσί. Αναδεύουμε ξανά ελαφρά ώστε να διατηρηθεί η υφή των υλικών.
Ρίχνουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, δοκιμάζουμε για αλάτι και η σαλάτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 3/6 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ