Υλικά:
2 μεγάλα αυγά
2 ώριμες μπανάνες
150 γρ. λιωμένο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
¾ φλιτζανιού (210 γρ.) γιαούρτι
¼ φλιτζανιού (60 ml) γάλα
½ κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
2 φλιτζάνια (300 γρ.) φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
½ φλιτζάνι (110 γρ.) καστανή ζάχαρη
μια πρέζα κανέλα
½ φλιτζάνι φράουλες ψιλοκομμένες
3-4 φράουλες επιπλέον, κομμένες στη μέση (για διακόσμηση)
Εκτέλεση:
Βάλε τον φούρνο να προθερμανθεί στους 180°C στον αέρα και βουτύρωσε καλά μια μακρόστενη φόρμα 10 x 22 εκ. Πασπάλισέ τη με λίγο αλεύρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε τα αυγά. Λιώσε τις μπανάνες με ένα πιρούνι ή εργαλείο για πουρέ και πρόσθεσέ τις. Ρίξε το λιωμένο αλλά όχι καυτό βούτυρο, το γιαούρτι, το γάλα και τη βανίλια. Ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίξε τη φαρίνα, τη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακάτεψε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας λείος, πηχτός χυλός.
Πασπάλισε τις ψιλοκομμένες φράουλες με 2 κουταλάκια αλεύρι (για να μη βυθιστούν στη βάση του κέικ) και ανακάτεψέ τις απαλά στο μείγμα.
Ρίξε το μείγμα στη φόρμα και διακόσμησε την επιφάνεια με τις κομμένες φράουλες. Ψήσε για 50–60 λεπτά. Μετά τα πρώτα 40 λεπτά, κάλυψε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο για να μη σκουρύνει πολύ το κέικ. Είναι έτοιμο όταν ένα μαχαίρι βγαίνει καθαρό από το κέντρο.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ