Υλικά:
2 μεσαία αυγά
100 γρ. ηλιέλαιο
200 γρ. γάλα
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (π.χ. Κούλα)
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
Αλάτι και πιπέρι (από μία πρέζα)
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικό, για πιο έντονο άρωμα)
170 γρ. φέτα (για τη ζύμη)
60 γρ. επιπλέον φέτα (για την επιφάνεια)
Σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά με το σύρμα χειρός για 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτετε το ηλιέλαιο και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Ρίχνετε το γάλα και ανακατεύετε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας λείος χυλός.
Τρίβετε με τα χέρια τα 170 γρ. φέτας και την ενσωματώνετε στο μείγμα με μια σπάτουλα.
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί διαστάσεων περίπου 30x25 εκ., στο οποίο έχετε στρώσει λαδόκολλα.
Πασπαλίζετε από πάνω με τα υπόλοιπα 60 γρ. φέτας και σουσάμι.
Ψήνετε στους 170°C στις αντιστάσεις για περίπου 40 λεπτά, μέχρι η πίτα να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα και να φουσκώσει.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 21/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/05
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ