Thumbnail
Το κόλπο για να ξεφλουδίζεις εύκολα τα βρασμένα αυγά

Αν δυσκολεύεστε να ξεφλουδίσετε τα βραστά αυγά χωρίς να τα καταστρέψετε, υπάρχει ένα απλό μυστικό που μπορεί να κάνει τη διαδικασία παιχνιδάκι: λίγος χυμός ή φλούδα λεμονιού στο νερό βρασμού.

Το λεμόνι βοηθά να μαλακώσει η εξωτερική μεμβράνη του αυγού, με αποτέλεσμα το κέλυφος να αποκολλάται πολύ πιο εύκολα μετά το βράσιμο.

Ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Τοποθετήστε τα αυγά σε μια κατσαρόλα και καλύψτε τα με νερό.

  2. Προσθέστε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού ή μία φλούδα.

  3. Βράστε για 10-15 λεπτά, ανάλογα με το πόσο σφιχτά τα θέλετε.

  4. Μετά το βράσιμο, δροσίστε τα αυγά σε μπολ με παγωμένο νερό.

Το αποτέλεσμα; Τα αυγά ξεφλουδίζονται εύκολα και μένουν ολόκληρα και λεία – ιδανικά για σαλάτες, σάντουιτς ή σνακ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Προάγεται στην ΣΤ' Δημοτικού και στην αιωνιότητα»: Το σπαρακτικό αντίο στον 12χρονο από την Άρτα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

efapax
Εκπαιδευτικοί : Πώς διαμορφώνεται το εφάπαξ στο Δημόσιο από το 2025 και μετά για όσους έχουν 35, 30 και 25 έτη υπηρεσίας
Εκπαιδευτικοί - Εφάπαξ στο Δημόσιο το 2025: Παράγοντες που καθορίζουν το ποσό και στρατηγικές για βέλτιστη έξοδο
Εκπαιδευτικοί : Πώς διαμορφώνεται το εφάπαξ στο Δημόσιο από το 2025 και μετά για όσους έχουν 35, 30 και 25 έτη υπηρεσίας