Αν δυσκολεύεστε να ξεφλουδίσετε τα βραστά αυγά χωρίς να τα καταστρέψετε, υπάρχει ένα απλό μυστικό που μπορεί να κάνει τη διαδικασία παιχνιδάκι: λίγος χυμός ή φλούδα λεμονιού στο νερό βρασμού.
Το λεμόνι βοηθά να μαλακώσει η εξωτερική μεμβράνη του αυγού, με αποτέλεσμα το κέλυφος να αποκολλάται πολύ πιο εύκολα μετά το βράσιμο.
Ακολουθήστε τα εξής βήματα:
Τοποθετήστε τα αυγά σε μια κατσαρόλα και καλύψτε τα με νερό.
Προσθέστε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού ή μία φλούδα.
Βράστε για 10-15 λεπτά, ανάλογα με το πόσο σφιχτά τα θέλετε.
Μετά το βράσιμο, δροσίστε τα αυγά σε μπολ με παγωμένο νερό.
Το αποτέλεσμα; Τα αυγά ξεφλουδίζονται εύκολα και μένουν ολόκληρα και λεία – ιδανικά για σαλάτες, σάντουιτς ή σνακ.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
«Προάγεται στην ΣΤ' Δημοτικού και στην αιωνιότητα»: Το σπαρακτικό αντίο στον 12χρονο από την Άρτα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ