katsarola
Αν και η εικόνα του καμένου σκεύους μπορεί να φαίνεται απογοητευτική, δεν χρειάζεται να πετάξετε την κατσαρόλα ή να αγχώνεστε για το καθάρισμα. Υπάρχει ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να την επαναφέρετε, χρησιμοποιώντας υλικά που ήδη έχετε στην κουζίνα σας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι ξίδι

1 φλιτζάνι νερό

2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα

Ένα σκληρό σφουγγάρι ή σύρμα κουζίνας

Οδηγίες βήμα-βήμα:


Προετοιμασία του σκεύους: Ρίξτε μέσα στην καμένη κατσαρόλα τόσο νερό ώστε να καλυφθεί ο πάτος και προσθέστε το ξίδι.

Ζέσταμα: Τοποθετήστε την κατσαρόλα στο μάτι και αφήστε το μείγμα να βράσει για λίγα λεπτά.

Αντιδρώντας με τη σόδα: Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέστε τη μαγειρική σόδα. Θα αρχίσει να αφρίζει.

Καθάρισμα: Μόλις κρυώσει λίγο, αδειάστε το υγρό και τρίψτε τον πάτο με το σφουγγάρι. Τα καμένα υπολείμματα θα αρχίσουν να απομακρύνονται.

Για τα πιο επίμονα σημεία: Αν κάποια σημεία επιμένουν, φτιάξτε μια πάστα με σόδα και λίγες σταγόνες νερού. Απλώστε την στην προβληματική περιοχή, αφήστε τη για λίγα λεπτά και τρίψτε ξανά.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιστορική νίκη στο Τζόκερ: 19,89 εκατομμύρια ευρώ σε έναν παίκτη με μόνο 5 ευρώ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ
Απαγορευμένη χρωστική ουσία σε καραμέλες – Ο κίνδυνος του διοξειδίου του τιτανίου
Για τους καταναλωτές, η επιλογή τροφίμων με καθαρή σήμανση και χωρίς περιττά πρόσθετα παραμένει η πιο ασφαλής στρατηγική
Απαγορευμένη χρωστική ουσία σε καραμέλες – Ο κίνδυνος του διοξειδίου του τιτανίου
λαχανικα
Γιατί τα κομμένα και πλυμένα συσκευασμένα λαχανικά θεωρούνται «βόμβες» μικροβίων
Η σαλάτα σε σακούλα μπορεί να φαίνεται πρακτική, όμως συχνά είναι από τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στο σούπερ μάρκετ.
Γιατί τα κομμένα και πλυμένα συσκευασμένα λαχανικά θεωρούνται «βόμβες» μικροβίων
paidi-kai-orthografia.jpg
«Εν πάση περιπτώσει» ή «εν πάσει περιπτώσει»; Η σωστή χρήση και τα συνηθισμένα λάθη
Παρότι η Νέα Ελληνική δεν χρησιμοποιεί τη δοτική, πολλές λόγιες φράσεις που επιβιώνουν μέχρι σήμερα διατηρούν αυτούς τους παλιούς τύπους. Γι’ αυτό...
«Εν πάση περιπτώσει» ή «εν πάσει περιπτώσει»; Η σωστή χρήση και τα συνηθισμένα λάθη