afrikaniki_skoni
Η πρόγνωση καιρού για τις επόμενες ημέρες

Η αφρικανική σκόνη θα φτάσει στο αποκορύφωμά της την Κυριακή, με τους δυτικούς-βορειοδυτικούς ανέμους να την απομακρύνουν τη Δευτέρα.

Η ζέστη που επικρατεί τις τελευταίες μέρες θα υποχωρήσει σταδιακά από την ερχόμενη Δευτέρα (17/3), και από την Τρίτη, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου, αναμένονται «χειμωνιάτικου τύπου» αέριες μάζες που θα ρίξουν τη θερμοκρασία. Ωστόσο, το κρύο δεν θα φτάσει σε επίπεδα παγωνιάς ή ψύχους, αλλά θα διαρκέσει για δύο-τρία 24ωρα.

Ωστόσο και σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, από την Τρίτη αναμένεται σημαντική αλλαγή στον καιρό, με την έλευση «χειμωνιάτικου τύπου κρύου» στην Ελλάδα. Παράλληλα, η αφρικανική σκόνη, η οποία επηρεάζει πολλές περιοχές της χώρας, αναμένεται να είναι πιο έντονη την Κυριακή και να υποχωρήσει από τη Δευτέρα.

Η πρόγνωση καιρού για τις επόμενες ημέρες

Αναμένονται λασποβροχές στη βόρεια Ελλάδα μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης (13/3), με σύντομες μπόρες στην Αττική και τις Σποράδες. Η θερμοκρασία θα παραμείνει ανοιξιάτικη με μέγιστες τιμές έως 24-26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη ενδέχεται να φτάσει τους 26 βαθμούς. Την Παρασκευή, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 25 βαθμούς, με την Κρήτη να φτάνει τους 29 βαθμούς.

Το Σάββατο, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς στην Κρήτη και τους 26-27 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα. Η Κυριακή θα είναι εξαιρετικά ζεστή, με θερμοκρασίες έως 30-31 βαθμούς στην Κρήτη και 28-29 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά. Παράλληλα, μπόρες αναμένονται στη βόρεια Ελλάδα.

Από τη Δευτέρα 17/3, η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει, ενώ βροχές αναμένονται στα βορειοανατολικά της χώρας. Στις 18-19 Μαρτίου, είναι πιθανό να εκδηλωθούν βροχές, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. Μετά τις 22 Μαρτίου, ο καιρός θα επιδεινωθεί με πιθανές βροχές σε κάποιες περιοχές.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη
ΠΑΣΥΔ: Πισωγύρισμα η απόσυρση της διάταξης για τους εντεταλμένους διδάσκοντες
«Το ζήτημα της δυνατότητας διδασκαλίας των δημοσίων υπαλλήλων κατόχων διδακτορικού τίτλου εκκρεμεί επί μακρόν» αναφέρει ο ΠΑΣΥΔ σχετικά με την...
ΠΑΣΥΔ: Πισωγύρισμα η απόσυρση της διάταξης για τους εντεταλμένους διδάσκοντες
δικη Κατή Σεπόλια
Σεπόλια 2020 - Μια υπόθεση που δοκιμάζει τα όρια της Δικαιοσύνης: Θα μπει τέλος στην «οδύσσεια» της οικογένειας Καττή;
Στα δικαστήρια ξανά η οικογένεια Καττή για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου 2020
Σεπόλια 2020 - Μια υπόθεση που δοκιμάζει τα όρια της Δικαιοσύνης: Θα μπει τέλος στην «οδύσσεια» της οικογένειας Καττή;