καρμ
Η αυθεντική συνταγή της καρμπονάρας είναι πολύ πιο απλή και καθαρή, βασισμένη μόνο σε τρία βασικά υλικά: αυγά, τυρί πεκορίνο Ρομάνα και γκουαντσιάλε (ένα είδος ιταλικού αλατισμένου χοιρινού)

Η καρμπονάρα, ένα από τα πιο διάσημα και αγαπημένα πιάτα της ιταλικής κουζίνας, έχει προκαλέσει πολλές παραλλαγές, με πολλές συνταγές να προσθέτουν υλικά όπως κρέμες, κοτόπουλο, μπέικον ή μαϊντανό.

Ωστόσο, η αυθεντική συνταγή της καρμπονάρας είναι πολύ πιο απλή και καθαρή, βασισμένη μόνο σε τρία βασικά υλικά: αυγά, τυρί πεκορίνο Ρομάνα και γκουαντσιάλε (ένα είδος ιταλικού αλατισμένου χοιρινού).

Η έλλειψη κρέμας ή άλλων πρόσθετων συστατικών αναδεικνύει την αυθεντική γεύση και την πλούσια υφή του πιάτου, αποδεικνύοντας ότι λιγότερα είναι περισσότερα όταν πρόκειται για την παραδοσιακή ιταλική κουζίνα.

Συνταγή για αυθεντική καρμπονάρα

Υλικά

  • 350 γρ. σπαγγέτι
  • 200 γρ. γκουαντσάλε
  • 4 ολόκληρα μεσαία αυγά (1 αυγό ανά μερίδα)
  • 100 γρ. (1 φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας) τριμμένο Πεκορίνο Ρομάνο
  • Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράστε το νερό για τα ζυμαρικά, ενώ ετοιμάζετε τη σάλτσα καρμπονάρα.
  • Κόψτε το γκουαντσαλε σε μικρά κομμάτια, κύβους κατά προτίμνηση, και στη συνέχεια μαγειρέψτε το σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά για περίπου 2-3 λεπτά. Ανακατεύετε περιστασιακά για να ψηθεί ομοιόμορφα.

Όσο περισσότερο μαγειρεύεται το γκουαντσάλε, τόσο περισσότερο θα λιώσει το λίπος του και το κρέας του θα γίνει τραγανό. Ο βαθμός μαγειρέματος εξαρτάται από εσάς, ανάλογα με το γούστο σας. Κάποιοι το προτιμούν καλά ψημένο και άλλοι μαλακό.

Δεν χρειάζεται λάδι: η γκουαντσιάλε είναι ήδη λιπαρό, οπότε αποφύγετε το λάδι. Όταν είναι έτοιμο, σβήστε τη φωτιά, σκεπάστε με ένα καπάκι.

  • Τώρα ετοιμάστε την κρέμα πεκορίνο. Έτσι, σε ένα μπολ βάλτε τα αυγά και το πεκορίνο ρομάνο. Χρησιμοποιήστε ολόκληρο το αυγό, όχι μόνο τον κρόκο.
  • Το Pecorino Romano, το μόνο τυρί που συνιστάται για την παρασκευή καρμπονάρας, είναι ένα πολύ αλμυρό και γευστικό ιταλικό τυρί, οπότε δεν χρειάζεται να προσθέσετε αλάτι.
  • Προσθέστε λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Στη συνέχεια, ανακατέψτε γρήγορα με ένα πιρούνι - ή με ένα σύρμα χειρός. Αυτή η σάλτσα από αυγά και τυρί πεκορίνο πρέπει να είναι αρκετά παχύρρευστη. Αφήστε την στην άκρη προς το παρόν.
  • Όταν τα μακαρόνια βράσουν, χρησιμοποιώντας μια κουτάλα, βάλτε τα με το γκουαντσάλε στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε την κρέμα και προσθέστε νερό από τα μακαρόνια, λίγο λίγο, μέχρι να πάρουν μια κρεμώδη μορφή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστυν
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
Ένα βρέφος, μια 41χρονη και ένας 18χρονος μεταξύ των θυμάτων σε αιματηρή συμπλοκή κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Westfest στο Σολτ Λέικ Σίτι
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
taksi
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Οι γονείς καλούνται να πληρώσουν για πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ η Ένωση ζητά άμεση κατάργηση της εισφοράς και διεύρυνση των θέσεων
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Μια γιορτή για όλους
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμαριάς και ο «Ηλιάτορας» ενώνουν δυνάμεις για ένα διήμερο δράσεων, τέχνης και συζητήσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση και...
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών