καρμποναρα
Φώτο: CookFast
Σάλτσα με βάση το αυγό

Αυτή η απλή συνταγή για σπαγγέτι καρμπονάρα συνοδεύεται από μια βελούδινη σάλτσα με βάση το αυγό και έναν απολαυστικό συνδυασμό ιταλικών τυριών.

Είναι καλύτερα να την σερβίρετε αμέσως μόλις την φτιάξετε για να απολαύσετε την υπέροχη γεύση της σάλτσας. Η συνταγή απαιτεί μόνο 30 λεπτά προετοιμασίας, οπότε είναι εύκολο να την φτιάξετε μόλις πεινάσετε.

Υλικά:

  • 4 λίτρα νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, συν επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 115 γραμμάρια γκουαντσάλε, κομμένο σε κομμάτια 0,5 cm (περίπου 3/4 φλιτζάνι)
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 2 ολόκληρα αυγά
  • 85 γραμμάρια τυρί Pecorino Romano, τριμμένο
  • 55 γραμμάρια τυρί Parmigiano-Reggiano, τριμμένο
  • 3 κουταλιές σούπας αλάτι
  • 1 συσκευασία σπαγγέτι 450 γραμμαρίων

Οδηγίες

  •  Βράστε 4 λίτρα νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Εν τω μεταξύ, βάλτε το μαύρο πιπέρι σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ.
  • Σοτάρετε το γκουαντσάλε σε μέτριο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά, να λιώσει το μεγαλύτερο μέρος του λίπους και το γκουαντσάλε να γίνει τραγανό και ελαστικό στην υφή όταν το πιέσετε, για περίπου 10 λεπτά.
  • Προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας από το καυτό λίπος του γκουαντσάλε στο μπολ με το πιπέρι. Αφήστε το στην άκρη.
  • Προσθέστε τους κρόκους αυγών, τα ολόκληρα αυγά και τα τυριά στο μείγμα με πιπέρι.
  • Χτυπήστε με σύρμα μέχρι να αναμειχθούν καλά και αφήστε το στην άκρη.
  • Προσθέστε αλάτι στο νερό της κατσαρόλας. Ξαναβράστε σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα ζυμαρικά. Μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για al dente, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  • Περίπου 1 λεπτό πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα των ζυμαρικών, βγάλτε 1/4 φλιτζάνι από το νερό μαγειρέματος και ρίξτε το σιγά σιγά στο μείγμα αυγών, χτυπώντας συνεχώς, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
  • Μεταφέρετε περίπου το ένα τρίτο των ζυμαρικών στο μείγμα αυγών αφήνοντας τα υπόλοιπα στην κατσαρόλα.
  • Ανακατέψτε γρήγορα και απαλά για να ενωθούν τα υλικά.
  • Συνεχίστε να ανακατεύετε και να ρίχνετε τα υπόλοιπα ζυμαρικά μέχρι να λιώσει το τυρί και να πήξει ελαφρά η σάλτσα και να επικαλύψει τα ζυμαρικά, για περίπου 1 λεπτό. (Η σάλτσα θα συνεχίσει να πήζει καθώς κρυώνει).
  • Μοιράστε τα ζυμαρικά ομοιόμορφα σε 4 ρηχά μπολ σερβιρίσματος και από πάνω γαρνίρετε με πιπέρι και τριμμένο Pecorino Romano. Σερβίρετε αμέσως.
     

Πηγή: enikos

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Κολούμπια- Minouche Shafik
Πανεπιστήμιο Κολούμπια: Πρόταση μομφής κατά της προέδρου από καθηγητές γιατί κάλεσε την αστυνομία για τους διαδηλωτές
Η 'Ενωση των Καθηγητών αναφέρει ότι η απόφαση "λήφθηκε χωρίς διαβούλευση με τη Γερουσία, κατά παράβαση των καθιερωμένων διαδικασιών, με προσφυγή στις...
Πανεπιστήμιο Κολούμπια: Πρόταση μομφής κατά της προέδρου από καθηγητές γιατί κάλεσε την αστυνομία για τους διαδηλωτές
πανελλαδικεσ 23.jpg
Πανελλήνιες 2025: Η απόφαση για τις αλλαγές στα Επιστημονικά πεδία
Αναλυτικά όσα ορίζει η απόφαση για τις αλλαγές στα Επιστημονικά Πεδία, που θα ισχύσουν από από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2025
Πανελλήνιες 2025: Η απόφαση για τις αλλαγές στα Επιστημονικά πεδία