καρμποναρα
Φώτο: CookFast
Σάλτσα με βάση το αυγό

Αυτή η απλή συνταγή για σπαγγέτι καρμπονάρα συνοδεύεται από μια βελούδινη σάλτσα με βάση το αυγό και έναν απολαυστικό συνδυασμό ιταλικών τυριών.

Είναι καλύτερα να την σερβίρετε αμέσως μόλις την φτιάξετε για να απολαύσετε την υπέροχη γεύση της σάλτσας. Η συνταγή απαιτεί μόνο 30 λεπτά προετοιμασίας, οπότε είναι εύκολο να την φτιάξετε μόλις πεινάσετε.

Υλικά:

  • 4 λίτρα νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, συν επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 115 γραμμάρια γκουαντσάλε, κομμένο σε κομμάτια 0,5 cm (περίπου 3/4 φλιτζάνι)
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 2 ολόκληρα αυγά
  • 85 γραμμάρια τυρί Pecorino Romano, τριμμένο
  • 55 γραμμάρια τυρί Parmigiano-Reggiano, τριμμένο
  • 3 κουταλιές σούπας αλάτι
  • 1 συσκευασία σπαγγέτι 450 γραμμαρίων

Οδηγίες

  •  Βράστε 4 λίτρα νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Εν τω μεταξύ, βάλτε το μαύρο πιπέρι σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ.
  • Σοτάρετε το γκουαντσάλε σε μέτριο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά, να λιώσει το μεγαλύτερο μέρος του λίπους και το γκουαντσάλε να γίνει τραγανό και ελαστικό στην υφή όταν το πιέσετε, για περίπου 10 λεπτά.
  • Προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας από το καυτό λίπος του γκουαντσάλε στο μπολ με το πιπέρι. Αφήστε το στην άκρη.
  • Προσθέστε τους κρόκους αυγών, τα ολόκληρα αυγά και τα τυριά στο μείγμα με πιπέρι.
  • Χτυπήστε με σύρμα μέχρι να αναμειχθούν καλά και αφήστε το στην άκρη.
  • Προσθέστε αλάτι στο νερό της κατσαρόλας. Ξαναβράστε σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα ζυμαρικά. Μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για al dente, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  • Περίπου 1 λεπτό πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα των ζυμαρικών, βγάλτε 1/4 φλιτζάνι από το νερό μαγειρέματος και ρίξτε το σιγά σιγά στο μείγμα αυγών, χτυπώντας συνεχώς, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
  • Μεταφέρετε περίπου το ένα τρίτο των ζυμαρικών στο μείγμα αυγών αφήνοντας τα υπόλοιπα στην κατσαρόλα.
  • Ανακατέψτε γρήγορα και απαλά για να ενωθούν τα υλικά.
  • Συνεχίστε να ανακατεύετε και να ρίχνετε τα υπόλοιπα ζυμαρικά μέχρι να λιώσει το τυρί και να πήξει ελαφρά η σάλτσα και να επικαλύψει τα ζυμαρικά, για περίπου 1 λεπτό. (Η σάλτσα θα συνεχίσει να πήζει καθώς κρυώνει).
  • Μοιράστε τα ζυμαρικά ομοιόμορφα σε 4 ρηχά μπολ σερβιρίσματος και από πάνω γαρνίρετε με πιπέρι και τριμμένο Pecorino Romano. Σερβίρετε αμέσως.
     

Πηγή: enikos

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σπίτια
Όλα τα προγράμματα που προσφέρουν επιδότηση έως και 90% για ανακαίνιση κατοικίας
Η νέα πραγματικότητα στην αγορά κατοικίας: Παλιές οικοδομές, ανακαινίσεις και επιδοτήσεις έως το 2026
Όλα τα προγράμματα που προσφέρουν επιδότηση έως και 90% για ανακαίνιση κατοικίας
κινητό τηλεφωνο
Αυτές οι ρυθμίσεις «τρώνε» μπαταρία του κινητού και εκθέτουν τα δεδομένα σας
Αυτές οι λειτουργίες όχι μόνο καταναλώνουν ενέργεια, αλλά μπορούν επίσης να αφήσουν «παραθυράκια» για παρακολούθηση, κακόβουλες εφαρμογές ή πρόσβαση...
Αυτές οι ρυθμίσεις «τρώνε» μπαταρία του κινητού και εκθέτουν τα δεδομένα σας
μθη
Απίστευτο κι όμως αληθινό: Ιδιωτικό σχολείο θα δεχτεί κορίτσια για πρώτη φορά μετά από 5 αιώνες
Το Royal Grammar School (RGS) Guildford, που βρίσκεται στο Σάρεϊ, γνωστοποίησε πως για πρώτη φορά στην ιστορία του θα δεχτεί κορίτσια ως μαθήτριες,...
Απίστευτο κι όμως αληθινό: Ιδιωτικό σχολείο θα δεχτεί κορίτσια για πρώτη φορά μετά από 5 αιώνες