ηλεκτ
«Η μακροχρόνια απόδοση των μπαταριών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Τι δείχνει νέα έρευνα»

Μια πρόσφατη μελέτη της εταιρείας συμβούλων τεχνολογίας P3, που εδρεύει στη Στουτγάρδη, αναδεικνύει την ανθεκτικότητα των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη στη βιωσιμότητα αυτής της τεχνολογίας.

Η έρευνα, η οποία βασίστηκε σε δεδομένα από περισσότερα από 7.000 οχήματα, αποκαλύπτει ότι οι μπαταρίες διατηρούν κατά μέσο όρο το 87% της αρχικής τους ενεργειακής χωρητικότητας, ακόμη και μετά από 200.000 έως 300.000 χιλιόμετρα.

Αυτά τα ευρήματα επιβεβαιώνουν τις εγγυήσεις των κατασκευαστών, οι οποίοι υποσχέθηκαν ότι οι μπαταρίες θα διατηρούν τουλάχιστον το 80% της χωρητικότητας τους για 160.000 χιλιόμετρα ή 8 χρόνια. Επιπλέον, οι νέες εγγυήσεις φτάνουν έως και τα 250.000 χιλιόμετρα ή 10 χρόνια.

Η μελέτη καταδεικνύει επίσης ότι η φθορά της μπαταρίας δεν είναι γραμμική, καθώς τα πρώτα 30.000 χιλιόμετρα δείχνουν τη μεγαλύτερη μείωση στην ενεργειακή χωρητικότητα, ενώ μετά τη συμπλήρωση των 100.000 χιλιομέτρων η μείωση επιβραδύνεται σημαντικά.

Παράγοντες όπως η συχνή φόρτιση στο 100%, οι ακραίες θερμοκρασίες και η ταχεία φόρτιση μπορεί να μειώσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ωστόσο, η σωστή χρήση και οι τεχνολογικές εξελίξεις διασφαλίζουν την απόδοσή τους για εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, καθιστώντας τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μια αξιόπιστη και φιλική προς το περιβάλλον επιλογή για το μέλλον.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολειο
«Παγίδες θανάτου» στα σχολεία της Πεντέλης: Οργή γονέων μετά τον τραυματισμό μαθητή
Η Ένωση Γονέων καταγγέλλει σοβαρά κενά ασφαλείας και απαιτεί άμεση επέμβαση του Δήμου μετά τον τραυματισμό μαθητή
«Παγίδες θανάτου» στα σχολεία της Πεντέλης: Οργή γονέων μετά τον τραυματισμό μαθητή
βια
Φρίκη σε σπίτι στο Ηράκλειο: Σύζυγος και πεθερά κρατούσαν γυναίκα φυλακισμένη
Η 40χρονη απελευθερώθηκε μετά από καταγγελία – Σύλληψη συζύγου για ενδοοικογενειακή βία και όπλα
Φρίκη σε σπίτι στο Ηράκλειο: Σύζυγος και πεθερά κρατούσαν γυναίκα φυλακισμένη
παοκ
Σπαρακτικό μήνυμα του ΠΑΟΚ για την τραγωδία: «Ο πόνος διαπερνά το κορμί και το μυαλό»
Η οικογένεια του Δικεφάλου στο πλευρό των τραυματιών και των οικογενειών των θυμάτων
Σπαρακτικό μήνυμα του ΠΑΟΚ για την τραγωδία: «Ο πόνος διαπερνά το κορμί και το μυαλό»