Καθαρισμένες Πατάτες

Η συνταγή για πατατοκροκέτες είναι τέλεια αν θέλετε να φτιάξετε κάτι γρήγορο και εύκολο. Με απλά υλικά μπορείτε να ετοιμάσετε ένα νόστιμο και απλό πιάτο, που θα το λατρέψετε με την πρώτη μπουκιά. Ας δούμε τη συνταγή.

Υλικά

3 πατάτες

1 αυγό

3 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού

Πάπρικα

Τριμμένη φρυγανιά

Μαϊντανός

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό, μαζί με αλάτι. Στη συνέχεια ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και της μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και μετά τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα πάντα και μετά ενσωματώνουμε το άμυλο καλαμποκιού.

Σε αυτό το σημείο παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι από τη ζύμη μας και το πλάθουμε στα χέρια μας μέχρι να πάρουμε το σχήμα μιας επίπεδης κροκέτας. Στη συνέχεια τοποθετούμε την κροκέτα σε μια επιφάνεια εργασίας που έχουμε προηγουμένως πασπαλίσει με λίγο άμυλο καλαμποκιού. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να εξαντληθεί η ζύμη.

Ύστερα περνάμε τις κροκέτες από το αυγό, το αλάτι και την πάπρικα ανακατεμένα σε ένα μπολ. Στη συνέχεια τις περνάμε από ένα μείγμα από τριμμένη φρυγανιά και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Το μόνο που μένει είναι να τηγανίσουμε τις κροκέτες πατάτας σε ένα τηγάνι που να περιέχει καυτό λάδι.

Όταν ροδίσουν τελείως, τις απολαμβάνουμε. Θα είναι νόστιμες και που δεν θα μπορείτε να σταματήσετε στη μια μπουκιά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sakis rouvas
Ποιοι είναι οι ηθοποιοί πίσω από τις φωνές των αγαπημένων μας κινουμένων σχεδίων;
Πόσες φορές βλέποντας μια παιδική ταινία ή σειρά μεταγλωττισμένη στα ελληνικά δεν σκεφτήκατε: "Αυτή η φωνή μου είναι γνώριμη";
Ποιοι είναι οι ηθοποιοί πίσω από τις φωνές των αγαπημένων μας κινουμένων σχεδίων;
skylos
Αύξηση διαζυγίων και κατοικίδια: Ποιος κρατάει τον σκύλο;
Όταν ένα ζευγάρι χωρίζει, πέρα από την κατανομή της περιουσίας, τη διατροφή και την επιμέλεια των παιδιών, συχνά προκύπτει και ένα άλλο ζήτημα: ποιος...
Αύξηση διαζυγίων και κατοικίδια: Ποιος κρατάει τον σκύλο;