Σικελία: Αγόρασε τρία σπίτια έναντι… τριών ευρώ
Μια κρεμαστή γέφυρα που συνδέει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα μέσω του Στενού της Μεσσήνης θα είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, αν ολοκληρωθεί, που πρόκειται να ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες του 2024

Το όνειρο αιώνων αναμένεται να λάβει σάρκα και οστά σε καθώς η Σικελία θα ενωθεί με την ενδοχώρα με την μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου!

Μια κρεμαστή γέφυρα που συνδέει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα μέσω του Στενού της Μεσσήνης θα είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, αν ολοκληρωθεί, που πρόκειται να ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες του 2024.

Η πρωθυπουργός της χώρας, Giorgia Meloni, της οποίας ο συνασπισμός ανέλαβε την εξουσία το 2022, αναβίωσε την ιδέα για πρώτη φορά από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Η Μελόνι ζήτησε από την ΕΕ βοήθεια για τη χρηματοδότηση του έργου, το οποίο εκτιμάται ότι θα κοστίσει 4,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι Ρωμαίοι είχαν προτείνει συχνά την ιδέα της σύνδεσης της Σικελίας με την ηπειρωτική χώρα, και μπορεί ακόμη και να έχτισαν μια προσωρινή γέφυρα από βαρέλια. Μονάρχες, συμπεριλαμβανομένου του Καρλομάγνου', είχαν επίσης ιδέες να χτίσουν μια γέφυρα στο στενό.

Ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος απεβίωσε νωρίτερα φέτος, πέτυχε επίσης να συμμετάσχει στην ΕΕ και το 2009, η σύμβαση για την κατασκευή ανατέθηκε στην εταιρεία Messina Strait Company.

Κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής κρίσης κρατικού χρέους, ο τότε πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι ακύρωσε το έργο λόγω των μέτρων λιτότητας.

Η γέφυρα προτείνεται να είναι τόσο σιδηροδρομική όσο και οδική γέφυρα με κεντρικό άνοιγμα 1,8 μιλίων (3 χιλιόμετρα) που θα την καθιστούσε τη μεγαλύτερη στον κόσμο, περνώντας τη γέφυρα της Τουρκίας πάνω από τα Δαρδανέλια σε απόσταση ενός ολόκληρου χιλιομέτρου. Η γέφυρα θα αποτελεί μέρος του σιδηροδρομικού άξονα Βερολίνου-Παλέρμο (Γραμμή 1) των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών (TEN-T).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα

«Κάλτσα»: Πώς λέγεται στα ελληνικά;

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νέα Δημοκρατία
Ποια είναι τα δύο πρόσωπα που κερδίζουν έδαφος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ για τις εκλογές του 2027
Ενδιαφέρον προκαλεί και το γεγονός ότι, σύμφωνα με κομματικές πηγές, τα συγκεκριμένα πρόσωπα θεωρούνται από αρκετούς πολιτικά βαρύτερα και...
Ποια είναι τα δύο πρόσωπα που κερδίζουν έδαφος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ για τις εκλογές του 2027
Αγρότες στο Σύνταγμα
Στο Μαξίμου 25 αγρότες από όλη τη χώρα – Στις 15:00 το τετ α τετ με τον Μητσοτάκη
Αναλυτικά τα ονόματα των εκπροσώπων που επέλεξαν τον δρόμο του διαλόγου εν μέσω κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων
Στο Μαξίμου 25 αγρότες από όλη τη χώρα – Στις 15:00 το τετ α τετ με τον Μητσοτάκη