Κουνούπια
Ποιο φυσικό συστατικό μπορεί να ανακουφίσει το τσίμπημα του κουνουπιού

Η μπανάνα που αποτελεί ένα από τα καλοκαιρινά φρούτα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά καθώς περιέχει βιταμίνες (όπως βιταμίνη C και Β6) και μέταλλα (όπως κάλιο και μαγνήσιο), προσφέρει ενέργεια και αντοχή λόγω της περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, ενώ βοηθάει στην πέψη λόγω των φυτικών της ινών και στην στήριξη της καρδιαγγειακής υγείας. Επιπροσθέτως μπορεί, επίσης, να ρυθμίσει το σάκχαρο στο αίμα ενώ έχει και αντιοξειδωτική δράση.

Ωστόσο, η φλούδα της μπανάνας, το κομμάτι που δεν τρώγεται μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο σε περίπτωση που κάποιο κουνούπι σε τσιμπήσει καθώς μπορεί να σε ανακουφίσει από τον έντονο κνησμό καθώς φέρει φυσικές αντιφλεγμονώδεις και ενυδατικές ιδιότητες.

Πώς λειτουργεί; Εύκολα, απλά και γρήγορα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κόψεις ένα κομμάτι από τη φλούδα και να το τρίψεις απαλά -από την εσωτερική πλευρά της- πάνω στο σημείο που σε τσίμπησε το κουνούπι. Άφησε τα υπολείμματα από τη φλούδα πάνω στο δέρμα σου για λίγα λεπτά πριν ξεπλύνεις καλά με νερό.

Έτσι την επόμενη φορά που θα σε τσιμπήσει κάποιο κουνούπι και θα τυχαίνει να τρως μια μπανάνα (ή και όχι) ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική. Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρχει διαφορά στην αποτελεσματικότητα από άτομο σε άτομο καθώς δεν έχουμε όλοι τον ίδιο τύπο δέρματος. Σε περίπτωση που ο κνησμός είναι σοβαρός ή επίμονος, συνίσταται η χρήση ειδικών αντισταμινικών ή η συμβουλή με έναν επαγγελματία υγείας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα απομεινάρια της μπανανόφλουδας μπορούν να μετατραπούν στο πιο θρεπτικό λίπασμα για τα φυτά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πικροδάφνη
ΕΟΔΥ: Όλη η αλήθεια για την τοξικότητα της πικροδάφνης - Πόσο επικίνδυνη είναι τελικά για τα παιδιά;
Όλη η αλήθεια για την τοξικότητα της πικροδάφνης – Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις δηλητηριάσεις στην Ελλάδα
ΕΟΔΥ: Όλη η αλήθεια για την τοξικότητα της πικροδάφνης - Πόσο επικίνδυνη είναι τελικά για τα παιδιά;
λαζαριδης
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατά Λαζαρίδη: «Πόσες απατεωνιές ακόμα;» - «Ρουσφέτια και πλαστά προσόντα»
Πολιτική θύελλα για τον Μακάριο Λαζαρίδη: Οι καταγγελίες για τη σύζυγό του και το «θολό» πτυχίο
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατά Λαζαρίδη: «Πόσες απατεωνιές ακόμα;» - «Ρουσφέτια και πλαστά προσόντα»
τουρκ
Μακελειό σε σχολείο της Τουρκίας: Εννέα νεκροί από τα πυρά 14χρονου μαθητή – Συνελήφθη ο πατέρας του
Από τους πυροβολισμούς του 14χρονου έχασαν τη ζωή τους εννέα άνθρωποι
Μακελειό σε σχολείο της Τουρκίας: Εννέα νεκροί από τα πυρά 14χρονου μαθητή – Συνελήφθη ο πατέρας του
booking
Ψηφιακός «σεισμός» στην Booking.com: Διαρροή προσωπικών δεδομένων και κίνδυνος για χιλιάδες ταξιδιώτες
Η εταιρεία παραδέχθηκε την παραβίαση των συστημάτων της, η οποία οδήγησε στην υποκλοπή ευαίσθητων πληροφοριών, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για...
Ψηφιακός «σεισμός» στην Booking.com: Διαρροή προσωπικών δεδομένων και κίνδυνος για χιλιάδες ταξιδιώτες