ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ
Γνώρισε τις Σχολές της ΔΥΠΑ: 20 Απριλίου στο Σύνταγμα και 25 Απριλίου στη Λαμία

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) προσκαλεί τους νέους και τους γονείς τους στις εκδηλώσεις ενημέρωσης «Open Days – Γνώρισε τις Σχολές της ΔΥΠΑ» για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση που διοργανώνει το Σάββατο 20 Απριλίου, στην Πλατεία Συντάγματος, από τις 10:00 έως τις 22:00 και την Πέμπτη 25 Απριλίου στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Λαμίας (Στυλίδος 93, Μεγάλη Βρύση) από τις 10:00 έως τις 18:00.

Με στόχο να αναδείξει τις πολλές και σημαντικές επαγγελματικές ευκαιρίες και προοπτικές που προσφέρει η τεχνική εκπαίδευση, η ΔΥΠΑ επενδύει στην ενίσχυση και αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών και των εργαστηρίων των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας και των Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ), και επεκτείνει τις εκδηλώσεις γνωριμίας του κοινού με τις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης που λειτουργεί σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων. 

Στο Open Day της Αθήνας, οι επισκέπτες θα ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία, καθώς για πρώτη φορά δημιουργείται ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο πιο κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας, όπου σε ένα εορταστικό κλίμα μαθητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικοί θα παρουσιάσουν δεκάδες από τις ειδικότητες των ΕΠΑΣ Μαθητείας και των ΣΑΕΚ της Αττικής.

Αντίστοιχα, στο Open Day της Λαμίας, η ΕΠΑΣ και η ΣΑΕΚ ανοίγουν για πρώτη φορά τις πόρτες τους στο κοινό της πόλης. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν μουσική και street food και θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τις εκπαιδευτικές μας κοινότητες, που θα τους ξεναγήσουν στα εργαστήρια και στις εγκαταστάσεις.

Οι εκδηλώσεις «Open Days – Γνώρισε τις Σχολές της ΔΥΠΑ» δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα, τις ειδικότητες και τη φιλοσοφία του δυϊκού συστήματος που εφαρμόζεται στις ΕΠΑΣ, να μάθουν για τις δραστηριότητες, τις ευρωπαϊκές και εθνικές διακρίσεις, τις διεθνείς συνεργασίες και τις λοιπές πρωτοβουλίες των σχολών, καθώς επίσης να ανακαλύψουν τις επαγγελματικές προοπτικές που ανοίγονται μετά την αποφοίτηση.

Όλες οι πληροφορίες για τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ:

https://www.dypa.gov.gr/mathitia

Όλες πληροφορίες για τις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) της ΔΥΠΑ:

https://www.dypa.gov.gr/iek-oaed-arkhiki-epaghghelmatiki-katartisi

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νόμος Χατζηδάκη: Δουλειά λοιπόν, εν ανάγκη και αμισθί!
Επιστολή διαμαρτυρίας ΠΕ60/ΠΕ70 με θέμα τη διόρθωση προϋπηρεσίας στην 1ΓΕ/2023
Ομάδα εκπαιδευτικών Α/βαθμιας (ΠΕ 60 και ΠΕ 70) αναφέρεται με επιστολή διαμαρτυρίας στη διόρθωση προϋπηρεσίας στην 1ΓΕ/2023
Επιστολή διαμαρτυρίας ΠΕ60/ΠΕ70 με θέμα τη διόρθωση προϋπηρεσίας στην 1ΓΕ/2023