farmakopoios
Εκτός λειτουργίας η ΗΔΙΚΑ την Κυριακή - Αδυναμία εκτέλεσης συνταγών

Εκτός λειτουργίας για δώδεκα ώρες, όλες οι υπηρεσίες που παρέχει η ΗΔΙΚΑ Α.Ε, λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του συστήματος ΑΜΚΑ.

Οι τεχνικές εργασίες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ.

Η ΗΔΙΚΑ Α.Ε. είναι Οργανισμός υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με αντικείμενο την ανάπτυξη λογισμικού στις περιοχές της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Πρόνοιας. Μεταξύ άλλων, έχει την ευθύνη για τις εφαρμογές της άυλης συνταγογράφησης, του myHealth-app, του συστήματος διαχείρισης και διανομής των δωρεάν self-test.

Πώς θα εκτελεστούν συνταγές;

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής επισημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη λειτουργία των φαρμακείων και διερωτάται, για το πώς θα εκτελεστούν συνταγές στην Κυριακή.

«Θεωρούμε αυτονόητο, ότι θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί για το πώς θα πραγματοποιούνται οι αναβαθμίσεις του συστήματος, χωρίς να ταλαιπωρούνται τα φαρμακεία και να κινδυνεύουν οι ασθενείς. Αναμένουμε από τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διευθετήσουν το θέμα πριν δημιουργηθεί πρόβλημα» αναφέρει ο ΦΣΑ.

Μετά την ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ ότι τη συγκεκριμένη μέρα: «…ΟΛΕΣ οι υπηρεσίες που παρέχει η ΗΔΙΚΑ θα είναι εκτός λειτουργίας, λόγω προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισης του Πληροφοριακού Συστήματος του Εθνικού Μητρώου ΑΜΚΑ-ΕΜΑΕΣ», ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής διερωτάται, για το πώς τα φαρμακεία θα εκτελέσουν την Κυριακή 31/3 τις συνταγές των ασθενών, ώστε να προμηθευτούν οι πολίτες τα φάρμακα τους.

«Θεωρούμε αυτονόητο, ότι θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί για το πώς θα πραγματοποιούνται οι αναβαθμίσεις του συστήματος, χωρίς να ταλαιπωρούνται τα φαρμακεία και να κινδυνεύουν οι ασθενείς. Αναμένουμε από τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διευθετήσουν το θέμα πριν δημιουργηθεί πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι τα Φαρμακεία της Αττικής δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για ότι ήθελε προκύψει», τονίζουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής.

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: Μάλλον … κανένα πρόβλημα με την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση

Με τίτλο «Νεότερη ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ σχετικά με τη λειτουργικότητα του Σ.Η.Σ. την Κυριακή 31.3.24», ο Πανελλήνιος Φαρμακοποιός Σύλλογος (ΠΦΣ) ενημερώνει, ότι η ΗΔΙΚΑ δεν εκτιμά ότιθα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την εκτέλεση συνταγών από τα Φαρμακεία την ερχόμενη Κυριακή (31/3).

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ αναφέρει:

«Σε συνέχεια της προηγούμενης ενημέρωσης και μετά από ελέγχους που έχουμε πραγματοποιήσει αναφορικά με την εκτέλεση συνταγής, δεν φαίνεται να επηρεάζεται η συγκεκριμένη λειτουργικότητα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης από τη μη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών του Εθνικού Μητρώου ΑΜΚΑ-ΕΜΑΕΣ.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pasok
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για εγκλωβισμό πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών: «Πλήγμα για το δημόσιο πανεπιστήμιο»
«Καταδικάζουμε με τον πιο απόλυτο τρόπο τα φαινόμενα βίας»
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για εγκλωβισμό πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών: «Πλήγμα για το δημόσιο πανεπιστήμιο»
Γιάννης Καλλιάνος
Νέα ανάρτηση Καλλιάνου στην κηδεία του πατέρα του: «Όλα θα πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης για να ανακουφιστεί η ψυχούλα του»
Γιάννης Καλλιάνος: «Η αλήθεια θα λάμψει προς τιμήν της μνήμης του πατέρα μου»
Νέα ανάρτηση Καλλιάνου στην κηδεία του πατέρα του: «Όλα θα πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης για να ανακουφιστεί η ψυχούλα του»