Μουσείο Ακρόπολης
Τέσσερα μουσεία για την 25η Μαρτίου εντελώς δωρεάν

Μείνατε για το τριήμερο στην Αθήνα; Ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου τέσσερα μεγάλα μουσεία σας περιμένουν χωρίς εισιτήριο.

Μουσείο Ακρόπολης

Μουσείο Ακρόπολης

Ευκαιρία, λοιπόν, για μια διαδρομή στην ιστορία των μνημείων του Ιερού Βράχου, με οδηγό τους θησαυρούς της συλλογής του Μουσείου Ακρόπολης (09:00-18:00).  Το Μουσείο της Ακρόπολης.  γιορτάζει την Εθνική Επέτειο με ελεύθερη είσοδο. Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα θα μπορείτε να μπείτε ΔΩΡΕΑΝ με τα παιδιά σας είτε για να δείτε τη μόνιμη έκθεση του Μουσείου, είτε την περιοδική έκθεση «Ελευσίνα. Τα μεγάλα μυστήρια». Για να κάνετε ακόμη πιο διασκεδαστική την επίσκεψη αυτή για τα παιδιά σας, μην ξεχάσετε να παραλάβετε από το Γραφείο Πληροφοριών τα ειδικά σχεδιασμένα φυλλάδια που δίνονται δωρεάν σε μικρά και μεγάλα παιδιά.

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Ακόμη ένα μουσείο που μπορείτε να επισκεφθείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ είναι το Εθνικό ιστορικό μουσείο. Για την 25η Μαρτίου η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους, έτσι θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πολλά αντικείμενα της εποχής του 1821, ενδυμασίες, σημαίες, πίνακες με τους αγωνιστές κ.α.

Πολεμικό Μουσείο

Πολεμικό Μουσείο

Το Πολεμικό Μουσείο είναι ένα ακόμη μουσείο που για μια ακόμη χρονιά τιμά την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, με ειδικές δράσεις και ελεύθερη είσοδο για όλους. Τι θα δείτε μεταξύ άλλων; Σουλιώτικα καριοφίλια, την «Χάρτα της Ελλάδος», το νεκρικό προσωπείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, πίνακες και λιθογραφίες που απαθανατίζουν στιγμές τις εποχής, σπαθιά της εποχής, πιστόλες, στολές και προσωπικά αντικείμενα από σπουδαίους πρωταγωνιστές της Επανάστασης.

Μουσείο Μπενάκη

Μουσείο Μπενάκη

Ακόμα ο  τρίτος όροφος του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού (13:00-18:00) ξανανοίγει εμπλουτισμένος με νέα εκθέματα για την ιστορία της νεότερης Ελλάδας, καλύπτοντας την περίοδο από τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας έως τον ελληνοϊταλικό πόλεμο και την κατοχή από τις δυνάμεις του Άξονα.

Ό,τι πρέπει αν υπάρχουν και πιτσιρίκια στην παρέα που θέλουν να αντικρύσουν τη σπάθα του Οδυσσέα Ανδρούτσου, το μπουρλότο του Κωνσταντίνου Κανάρη, την πυξίδα του Ανδρέα Μιαούλη, το τηλεσκόπιο της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας και την πιστόλα του λόρδου Βύρωνα. Και όχι μόνο να δουν αλλά και να ρωτήσουν επιλεγμένα εκθέματα για την ιστορία τους! Χάρη στην πιλοτική/πειραματική εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης με χρήση μεγάλων γλωσσικών μοντέλων, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη MuseAI, τα εκθέματα αποκτούν «φωνή» και η επίσκεψη γίνεται διαδραστικό παιχνίδι γνώσης. Μάλιστα, οι απαντήσεις διαμορφώνονται ανάλογα με την ηλικία των επισκεπτών που απευθύνονται στο σύστημα. Παράλληλα, στο αμφιθέατρο του Μουσείου θα προβάλλεται το ντοκιμαντέρ του Ηλία Γιαννακάκη «1821 Πριν και Μετά: Η γέννηση της Σύγχρονης Ελλάδας», το οποίο αναφέρεται στην επετειακή έκθεση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 που διοργάνωσε το Μουσείο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

odontiatros.jpg
Αυτή η νόσος απειλεί όσους αμελούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
«Οι μεταβολές στο μικροβίωμα της στοματικής κοιλότητας μπορούν να προκαλέσουν συστηματική φλεγμονή και να αυξήσουν έμμεσα τον κίνδυνο νόσου»
Αυτή η νόσος απειλεί όσους αμελούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Μητσοτάκης ΔΕΘ
Η ανασκόπηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Τι σημειώνει για την εκπαίδευση
Τι σημείωσε για την εκπαίδευση ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με νέο μήνυμά του μέσα από από την καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση.
Η ανασκόπηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Τι σημειώνει για την εκπαίδευση