Πρόστιμα σε γνωστούς φούρνους της Αττικής για σωρεία παραβάσεων - Ποιοι είναι
Στο στόχαστρο μεγάλοι και μικροί φούρνοι

Η Περιφέρεια Αττικής δημοσιοποίησε σήμερα πρόστιμα που επέβαλε σε 6 φούρνους και αρτοζαχαροπλαστεία μετά από ελέγχους που έγιναν τις τελευταίες ημέρες. Οι παραβάσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, την απαίτηση υψηλότερης τιμής στο ταμείο από αυτή που αναγράφεται στο ράφι, την απουσία ενημέρωσης των καταναλωτών ότι πρόκειται για κατεψυγμένα προϊόντα και, έλλειψη πληροφόρησης για τις τιμές.

Το ένα αφορούσε στο γνωστό αρτοζαχαροπλαστείο ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ. Οι επιθεωρητές πραγματοποίησαν έλεγχο στις 5 Μαρτίου σε κατάστημα της αλυσίδας στην οδό Λαζαράκη & Άλσους 1 στην Γλυφάδα και διαπίστωσαν ότι δύο είδη/κωδικοί προϊόντων στο ράφι έκθεσης/πώλησης δεν έφεραν πινακίδα με την απαιτούμενη ένδειξη ότι ήταν κατεψυγμένα, και ένα είδος με απουσία πινακίδας τιμής πώλησης, πράξεις που παραβιάζουν τους Κανόνες προστασίας των καταναλωτών ΔΙΕΠΠΥ. Στην εταιρεία επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000€.

Είσπραξη υψηλότερου τιμήματος από την αναγραφόμενη διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο επιθεωρητών σε φούρνο ΒΕΝΕΤΗ στην Λεωφ.Βουλιαγμένης 181 στην Γλυφάδα ΚΑΙ επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000€.

Και κατάστημα ΒΕΝΕΤΗ στην Αργυρούπολη (Αργυρουπόλεως και Χρυσ.Σμύρνης 50) βρέθηκε στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών με αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου 500€. Στον ΒΕΝΕΤΗ Αργυρούπολης, διαπιστώθηκε ένα είδος/κωδικός προϊόντος στο ράφι έκθεσης/πώλησης που δεν έφερε πινακίδα με την απαιτούμενη ένδειξη ότι ήταν κατεψυγμένο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες σε φούρνο ΒΕΝΕΤΗ στον Άγιο Δημήτριο επιβλήθηκε πρόστιμο 2.500€ λόγω ελλείψεων ετικετών με τιμές και μη αναφοράς ότι πρόκειται για κατεψυγμένα.

Έλλειψη πληροφορίας προς τον καταναλωτή για το βάρος ανά τεμάχιο και την τιμή κιλού για ένα προϊόν διαπίστωσαν οι επιθεωρητές της Περιφέρειας Αττικής και στον φούρνο ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ στην οδό Σάκη Καράγιωργα στην Γλυφάδα (ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ Ι.Κ.Ε). Στον φούρνο επιβλήθηκε πρόστιμο 500€.

Έλεγχος έγινε και σε φούρνο στους Αγ. Αναργύρους ( ILIA S. PIRO  στη Σοφ. Βενιζέλου 127). Στον εν λόγω φούρνο, οι επιθεωρητές διαπίστωσαν έλλειψη πινακίδας πώλησης σε μη συσκευασμένα κουλουράκια. Η έλλειψη πινακίδας πώλησης για τα κουλουράκια σε αρτοποιείο αποτελεί παράβαση του άρθρου 7 του Ν.4177/2013 και τιμωρείται με πρόστιμο 1.000 € ανά κωδικό προϊόντος.

Πρόστιμο 500€ επιβλήθηκε σε αρτοζαχαροπλαστείο στη Δροσιά («TROUFA ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΜΟΝ. ΕΠΕ», επί της οδού Θησέως 4) διότι κατά τον επιτόπιο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι, για το είδος «Croissant βουτύρου», το οποίο ήταν μη συσκευασμένο στη βιτρίνα πώλησης, δεν αναγραφόταν επί της πινακίδας πώλησης η ένδειξη «Κατεψυγμένο» κατά παράβαση των Κανόνων ΔΙΕΠΠΥ. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekklisia.jpg
Η συνωμοσία των Πάτσι: Το στυγερό έγκλημα με 19 μαχαιριές μέσα στην εκκλησία, Κυριακή του Πάσχα
Η ιστορία του στυγερού εγκλήματος που έμεινε στην ιστορία ως η «συνωμοσία των Πάτσι»
Η συνωμοσία των Πάτσι: Το στυγερό έγκλημα με 19 μαχαιριές μέσα στην εκκλησία, Κυριακή του Πάσχα