κουζίνα
Τόσο καιρό το χρησιμοποιούμε λάθος

Σε κάθε κουζίνα και συγκεκριμένα στον φούρνο, υπάρχει ένα συρτάρι από κάτω, που συνήθως το χρησιμοποιούμε για να αποθηκεύσουμε τα ταψιά. Όμως, κανονικά η χρήση του είναι διαφορετική.

Ο εμπνευστής και δημιουργός του δεν είχε αυτό στο μυαλό του όταν τοποθετούσε στη συγκεκριμένη θέση αυτό το συρτάρι. Αν και μπορεί να βολεύει εξαιρετικά ως χώρος αποθήκευσης, η πραγματική του ιδιότητα είναι να λειτουργεί ως θερμοθάλαμος.

Ουσιαστικά αποτελεί το χώρο που πρέπει να τοποθετούμε το φαγητό όταν αυτό ψηθεί και πριν το φάμε, προκειμένου να διατηρηθεί ζεστό. Όπως ακριβώς θα λειτουργούσε και μια βιτρίνα σε κάποιο εστιατόριο με μαγειρευτά φαγητά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θερμοθάλαμος υπάρχει μόνο στις συμβατικές κουζίνες, ενώ στις εντοιχισμένες πωλείται χωριστά. Αν τώρα ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που δεν χρειάζονται τον θερμοθάλαμο και πιστεύουν ότι μια χαρά ζεστό κρατά το φαγητό και ο ίδιος ο φούρνος, τότε καλό θα ήταν να προσέξετε.

Κι αυτό διότι αν νωρίτερα ψήναμε σε δυνατή φωτιά, υπάρχει ο κίνδυνος να είναι ο φούρνος πολύ ζεστός και να στεγνώσει ή ακόμη και να κάψει το φαγητό. Γι’ αυτές τις στιγμές υπάρχει ο θερμοθάλαμος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο κορυφαίο Μεταπτυχιακό για Εκπαιδευτικούς από ΕΚΠΑ, ΠΑΔΑ και ΑΣΠΑΤΕ "Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Εκπαιδευτική Πράξη"

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα