ΜΑΤ
«Πέρα από την παρεμπόδιση του δημοσιογραφικού έργου ο Χρ. Αβραμίδης στοχοποιήθηκε ονομαστικά από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης» αναφέρει η ΕΣΗΕΜ-Θ

Με τους δημοσιογράφους τα «βάζει» η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης σε σχέση με το οπτικοακουστικό υλικό που δείχνει άνδρα των ΜΑΤ να κρατάει αντικείμενο που καταλήγει σε μια λεπτή υφασμάτινη ουρά παραπέμποντας σε… μαστίγιο ή σε κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τέτοιο.

Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΜ-Θ για την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας στις 28 Φεβρουαρίου με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη, εκτός από την επίθεση από αστυνομικούς κατά δημοσιογράφων που κάλυπταν τις κινητοποιήσεις, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προχώρησε ένα βήμα παραπέρα.

Συγκεκριμένα, το μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Χρήστος Αβραμίδης στοχοποιήθηκε ονομαστικά από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, που με ανάρτηση αποδοκιμάζει όσα έγραψε σχετικά με τις πρακτικές που ακολούθησαν αστυνομικοί τη συγκεκριμένη ημέρα και αναφέρονται σε πιθανότητα αγωγής εις βάρος του.

«Η στοχοποίηση δημοσιογράφων και μάλιστα από όργανα της Πολιτείας που έχουν υποχρέωση να τους διευκολύνουν στο έργο τους, είναι πρακτική που εκθέτει σε άμεσο κίνδυνο τους εργαζόμενους στην ενημέρωση» επισημαίνει η ΕΣΗΕΜ-Θ, ζητώντας να αποσυρθεί η ανακοίνωση που στοχοποιεί τον Χρ. Αβραμίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ένωση των αστυνομικών στην ανακοίνωσή της όχι μόνο δεν απαντά σχετικά με τον «εξοπλισμό» του άνδρα των ΜΑΤ, αλλά να αναφέρει σχτικά με το δημοσίευμα που υπογράφει ο Χρ. Αβρμιδης ότι «τυγχάνει μάλιστα στο εν λόγω "τετραγωνισμένο ντοκουμέντο", να βρίσκεται ο Οργανωτικός Γραμματέας της Ένωσης ΧΑΤΖΗΑΝΕΣΤΙΑΔΗΣ Μιλτιάδης. Και το δημοσιεύουμε διότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Το νομικό τμήμα της ένωσης ήδη εξετάζει το εν εν λόγω δημοσίευμα για περαιτέρω νομικές ενέργειες».

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ

«Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες και τα διαβήματα της ΕΣΗΕΜ-Θ, δημοσιογράφοι δέχθηκαν για μία ακόμη φορά, επίθεση από αστυνομικούς, την ώρα που κάλυπταν τις κινητοποιήσεις της πανελλαδικής απεργίας της 28ης Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, και μολονότι δήλωναν τη δημοσιογραφική τους ιδιότητα.

Πέρα όμως από την παρεμπόδιση του δημοσιογραφικού έργου στο πεδίο του ρεπορτάζ, το μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ Χρήστος Αβραμίδης στοχοποιήθηκε ονομαστικά από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, που με ανάρτηση στην ιστοσελίδα τους αποδοκιμάζουν όσα έγραψε σχετικά με τις πρακτικές που ακολούθησαν αστυνομικοί τη συγκεκριμένη ημέρα και αναφέρονται σε πιθανότητα αγωγής εις βάρος του.

Η στοχοποίηση δημοσιογράφων και μάλιστα από όργανα της Πολιτείας που έχουν υποχρέωση να τους διευκολύνουν στο έργο τους, είναι πρακτική που εκθέτει σε άμεσο κίνδυνο τους εργαζόμενους στην ενημέρωση.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ ζητάει να ανακληθεί και να αποσυρθεί η ανακοίνωση που στοχοποιεί τον συνάδελφο και καλεί τις αστυνομικές αρχές να κάνουν κάθε δυνατή ενέργεια ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

«Θλίψη, οργή και αγανάκτηση προκαλούν στο αστυνομικό προσωπικό νέα ανυπόστατα δημοσιεύματα τα οποία προσπαθούν να δημιουργήσουν για πολλοστή φορά «αντιαστυνομικό» κλίμα, εξυπηρετώντας άλλου είδους σκοπιμότητες και σε καμία περίπτωση την ενημέρωση και την ανάδειξη της «είδησης».

Χθες μάλιστα, έφτασαν στο σημείο μέσω διαδικτυακής ιστοσελίδας, να εκφράζουν «απορίες» σχετικά με ιμάντα ο οποίος κρέμεται από αστυνομικό εξοπλισμό. Φτάνουν μάλιστα στο αισχρό σημείο να το παρομοιάζουν με «μαστίγιο ή σε κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τέτοιο». Πόση φαντασία ή καλύτερα πόσο μένος εναντίον της αστυνομίας μπορεί να έχει κάποιος ώστε να λειτουργεί καθαυτό τον τρόπο;

Τυγχάνει μάλιστα στο εν λόγω «τετραγωνισμένο ντοκουμέντο», να βρίσκεται ο Οργανωτικός Γραμματέας της Ένωσης ΧΑΤΖΗΑΝΕΣΤΙΑΔΗΣ Μιλτιάδης. Και το δημοσιεύουμε διότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Το νομικό τμήμα της ένωσης ήδη εξετάζει το εν εν λόγω δημοσίευμα για περαιτέρω νομικές ενέργειες.

Δυστυχώς, δυο μόλις μήνες μετά την δολοφονία του συναδέλφου μας ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ Γεωργίου, κάποιοι συνεχίζουν να λειτουργούν προβοκατόρικα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και ειδικότερα των διμοιριών, δίνοντας άλλοθι σε ακραίες μειοψηφίες οι οποίες δρουν αποδεδειγμένα με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Τελικά, όσο αίμα και αν χυθεί δεν αλλάζει τίποτα στο μυαλό και στην συνείδηση συγκεκριμένων ατόμων.

Εμείς ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, πιστοί στον θεσμικό μας ρόλο ζητάμε για πολλοστή φορά την άμεση τοποθέτηση καμερών στο αστυνομικό προσωπικό, ώστε να πάψει μια και έξω το αντιαστυνομικό αφήγημα και να υπάρχει ξεκάθαρο οπτικοακουστικό υλικό που θα δείχνει το σύνολο των γεγονότων και όχι βίντεο κοπτοραπτική.

Τέλος, καλούμε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. να θωρακίσει και να υπερασπιστεί το αστυνομικό προσωπικό, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα απέναντι σε τέτοιες πρακτικές».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekbaf.jpg
Σοβαρό τροχαίο στην Πειραιώς: Αυτοκίνητο παρέσυρε πέντε άτομα - Ανάμεσά τους τρία παιδιά
Το 4χρονο παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο «Τζάνειο» όπου διασωληνώθηκε και από εκεί διακομίστηκε στο «Παίδων»
Σοβαρό τροχαίο στην Πειραιώς: Αυτοκίνητο παρέσυρε πέντε άτομα - Ανάμεσά τους τρία παιδιά
Πανελλήνιες: Οι εισακτέοι σε Πυροσβεστική, Αστυνομία, Στρατό
Στρατιωτικές σχολές: Νέο νομοσχέδιο - Ιδρύεται τμήμα πληροφορικής στη ΣΣΑΣ
Νομοσχέδιο για τις στρατιωτικές σχολές: Ιδρύεται τμήμα πληροφορικής στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ.)
Στρατιωτικές σχολές: Νέο νομοσχέδιο - Ιδρύεται τμήμα πληροφορικής στη ΣΣΑΣ