Κάρτα επιβίβασης
Δεν πρέπει να ανεβάσετε στο Facebook ή στο Instagram την κάρτα επιβίβασης σας

Είστε στο αεροδρόμιο πανέτοιμοι να πετάξετε στον προορισμό των ονείρων σας με το έτερον ήμισυ και θέλετε να το μάθει όλος ο κόσμος; Αν ετοιμάζεστε να ποστάρετε στα social media σας την κάρτα επιβίβασης, ξανασκεφτείτε το.

Ποτέ δεν πρέπει να ανεβάζουμε εικόνες από τα boarding pass μας. Ακόμα καλύτερα, κανείς δεν πρέπει να ξέρει ότι λείπετε ταξίδι!

Οι κάρτες επιβίβασης περιέχουν αρκετές και σημαντικές προσωπικές πληροφορίες και αν αυτές οι πληροφορίες φτάσουν σε λάθος χέρια, ίσως να έχετε πρόβλημα. Ο Amir Sachs, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος κυβερνοασφάλειας και πληροφορικής της εταιρείας Blue Light IT εξηγεί στο περιοδικό Travel & Leisure, τους κινδύνους που ενέχει κάτι τέτοιο.

Η κάρτα επιβίβασής σας δείχνει πάντα το πλήρες ονοματεπώνυμό σας, τον αριθμό του εισιτηρίου σας και το αρχείο του ονόματος επιβάτη σας (PNR), που είναι ο εξαψήφιος αλφαριθμητικός κωδικός που είναι μοναδικός για την κράτησή σας.

«Χρησιμοποιώντας το PNR και το επώνυμό σας, ένας χάκερ μπορεί να έχει πλήρη πρόσβαση στις πληροφορίες της κράτησής σας, κάτι που θα του δώσει πρόσβαση στον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση email και τα στοιχεία επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης», λέει ο Sachs.

Μπορεί επίσης ο χάκερ να ανακαλύψει τον αριθμό σας στο πρόγραμμα τακτικών επιβατών, αλλά και άλλους αριθμούς που σχετίζονται με θέματα ασφάλειας που σας αφορούν.

Κίνδυνος να σας αλλάξει την κράτηση

Με όλες αυτές τις πληροφορίες, είναι εύκολο για οποιονδήποτε να αλλάξει την κράτησή σας. Στην πραγματικότητα, χρειάζεστε μόνο όνομα και PNR για να αλλάξετε ή να ακυρώσετε πτήσεις στο διαδίκτυο, χωρίς να απαιτείται κωδικός πρόσβασης.

Επιπλέον αν βρει τον αριθμό της κάρτας μιλίων σας, μπορεί να σας κλέψει μίλια, που έχετε κερδίσει με κόπο και πολλά ταξίδια. Αλλά αυτά δεν είναι καν τα χειρότερα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε αν κάποιος κλέψει τα στοιχεία σας από μια κάρτα επιβίβασης.

Υποκλοπή πιστωτικής κάρτας

Ο Josh Amishav, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παρακολούθησης παραβίασης δεδομένων Breachsense, υποστηρίζει ότι ο αριθμός, το όνομα και το PNR στην κάρτα επιβίβασης σας, συχνά είναι πολύτιμα για την κλοπή ταυτότητας, επιτρέποντας απάτες, όπως το άνοιγμα λογαριασμών πιστωτικών καρτών ή η πραγματοποίηση μη εξουσιοδοτημένων αγορών.

«Οι χάκερ μπορούν να χρησιμοποιήσουν τεχνικές κοινωνικής μηχανικής, προσποιούμενοι ότι είναι εκπρόσωποι αεροπορικών εταιρειών για να σας ξεγελάσουν ώστε να αποκαλύψετε περισσότερα προσωπικά δεδομένα.

Μπορούν επίσης να δημιουργήσουν στοχευμένες απόπειρες ηλεκτρονικού “ψαρέματος” χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της κάρτας επιβίβασής σας, με αποτέλεσμα να κάνουν κλικ σε κακόβουλους συνδέσμους ή να μοιράζονται ευαίσθητα δεδομένα».

Αυτοί οι κίνδυνοι δεν συνδέονται μόνο με τη δημοσίευση της κάρτας επιβίβασής σας στο διαδίκτυο. Ιδανικά, δεν θα πρέπει να τυπώνετε καθόλου σε χαρτί την κάρτα επιβίβασης σας, για να μειώσετε τον κίνδυνο κλοπής δεδομένων αν την χάσετε, ή την πετάξετε χωρίς να την καταστρέψετε.

Εάν επιλέξετε μια τυπωμένη κάρτα επιβίβασης, δεν θα ήταν κακό να την τεμαχίσετε ή να την σκίσετε πριν την πετάξετε.

Καραδοκούν οι κλέφτες

Η κοινοποίηση των στοιχείων της κάρτας επιβίβασής σας θα μπορούσε να έχει συνέπειες πέρα ​​από κλοπές και απάτες που σχετίζονται με ταξίδια.

Ουσιαστικά, πληροφορείτε τους επίδοξους απατεώνες ότι πρόκειται να πάτε διακοπές, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να είστε λιγότερο επιμελής στον έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών σας για οποιαδήποτε ασυνήθιστη δραστηριότητα.

Επιπλέον, το να ενημερώνετε τους άλλους ότι είστε σε διακοπές σημαίνει ότι μοιράζεστε επίσης το γεγονός ότι θα λείπετε από το σπίτι, καθώς και τις ημερομηνίες που θα βρίσκεστε εκτός πόλης, αφήνοντας το σπίτι σας σε κίνδυνο.

Πηγή: news247.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα