Dark Web: Χάκερ επί 30 χρόνια αποκαλύπτει τι πραγματικά συμβαίνει
Τι ανέφερε χάκερ σχετικά με τη λειτουργία του Dark Web

Ένας βετεράνος εγκληματίας του κυβερνοχώρου αποκάλυψε τι πραγματικά υπάρχει στο dark web, το σκοτεινό διαδίκτυο, σκιαγραφώντας μία εικόνα όποι οι χάκερς, οι εκτελεστές και οι έμποροι ναρκωτικών οργιάζουν.

Κατά καιρούς πολλά ακούγονται, ενώ οι θεωρίες για τη λειτουργία του και το τι κρύβεται πίσω από το «μαύρο πέπλο» είναι πολλές.

Ramsonware

Η πηγή, η οποία μίλησε ανώνυμα, εξήγησε πώς οι χάκερς χρησιμοποιούν το ransomware, μια μορφή κακόβουλου λογισμικού που έχει σχεδιαστεί για την κρυπτογράφηση αρχείων σε μια συσκευή, καθιστώντας τα αρχεία και τα συστήματα που βασίζονται σε αυτά άχρηστα, για να κλέψουν δεδομένα με σκοπό να ζητήσουν λύτρα ή απλώς «για να δουν τον κόσμο να καίγεται» και εξήγησε ότι οποιοδήποτε σύστημα είναι συνδεδεμένο στον ιστό κινδυνεύει από επίθεση.

«Έχω δει νοσοκομεία να κρυπτογραφούνται και οι άνθρωποι μένουν με μια επιλογή: πληρώνω για να αποκρυπτογραφήσω τα δεδομένα ή ρισκάρω ζωές;» ανέφερε ο χάκερ, ενώ φορούσε μια μάσκα για να αποκρύψει την ταυτότητά του.

Το dark web είναι ένα μέρος όπου μια δραστηριότητα δεν μπορεί να εντοπιστεί. Μια πρόσφατη έκθεση διαπίστωσε ότι το πιο περιζήτητο περιεχόμενο ήταν η παιδική πορνογραφία, ενώ μετά ακολουθεί η αγορά όπλων και ναρκωτικών.


Τι συμβαίνει

Ο άνδρας ξεκίνησε την καριέρα του ως black hat χάκερς, δηλαδή ως ένας τύπος εγκληματία στον κυβερνοχώρο που δεν τηρεί τους νόμους και πραγματοποιεί επιθέσεις για δικούς του σκοπούς.

Έκτοτε άλλαξε σελίδα και έγινε white hat, όπου χρησιμοποιεί τις ικανότητές του για καλό σκοπό, εντοπίζοντας εγκληματίες στο διαδίκτυο και αναζητώντας λάθη στα συστήματα για να τα διορθώσει – όχι να τα εκμεταλλευτεί. «Οι white hat τείνουν να είναι χάκερ που δεσμεύονται από έναν κώδικα ηθικής, που προσπαθούν να κάνουν πράγματα για να βελτιώσουν το γενικότερο καλό και που δεσμεύονται από τον νόμο.»

Όπως μεταδίδει η dailymail.co.uk, το Ransomware έχει εξελιχθεί σε ένα σημείο όπου ένας χάκερ δεν χρειάζεται να βγει από το σπίτι του – τα πάντα μπορούν να γίνουν στο dark web. «Τον παλιό καιρό, για να προκαλέσει μια χώρα αναστάτωση σε μια χώρα τόσο μεγάλη, όσο οι Ηνωμένες Πολιτείες, θα χρειαζόταν επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για να κάνει κάτι. Σήμερα, χρειάζεσαι μόνο μερικές χιλιάδες δολάρια, έναν φορητό υπολογιστή και μερικούς έξυπνους χάκερς για να γράψεις κάποιον κώδικα και να στείλεις κάτι», δήλωσε ο άνδρας στο Vice.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πλοίο, λιμάνι, αυτοκίνητα, τουρισμός, νησιά
Αναπληρωτές: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα
Η έκπτωση παρέχεται με τον μοναδικό κωδικό που έχουν λάβει οι δικαιούχοι από τον χρόνο πρόσληψής τους, εφόσον δεν έχουν ήδη εξαντλήσει τις δέκα (10)...
Αναπληρωτές: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα