ΧΙΟΝΙΑ
Γιατί δεν χιόνισε στην Αττική - Ο ρόλος του Aegean lake effect

Χωρίς χιόνια στην Αττική παρά τις προβλέψεις των μετεωρολόγων εξελίσσεται η Κακοκαιρία Avgi με εξαίρεση τα Βίλια και την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Πρώτο trend στο X (πρώην Twitter) έγινε η κακοκαιρία που επηρεάσε αρκετές περιοχές της χώρας, με τους χρήστες στα social media να σχολιάζουν με καυστικό τρόπο τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ειδικά για το γεγονός ότι δεν χιόνισε όσο αναμενόταν στην Αττική.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, εξηγεί γιατί δεν το έστρωσε τελικά στα Βόρεια Προάστια της Αττικής, όπως αρχικά είχε προβλεφθεί.

Ο μετεωρολόγος του Open, έκανε λόγο για «αστοχία» όσον αφορά στα χιόνια που τελικά δεν έπεσαν από το ύψος της Κηφισιάς και βορειότερα. Όπως είπε, την ευθύνη για αυτή τη «αστοχία», έχει ο μηχανισμός του Αιγαίου, το Aegean lake effect.

«Η αστοχία για την Αττική είναι πως τα χιόνια τελικά δεν ξεκίνησαν από τα υπερβόρεια, αλλά πιο πάνω. Ο μηχανισμός του Αιγαίου που μεταφέρει θερμότητα και υγρασία και θα ανέβαζε τα επίπεδα χιονόπτωσης ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτή που περιμέναμε, ανεβάζοντας τα χιόνια από τα 500 με 600 μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρουσάκης.

Παράλληλα και ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας δίνει τη δική του απάντηση, με μία αιχμηρή ανάρτηση στο Facebook, καλώντας τους συναδέλφους του να εξηγήσουν στον κόσμο ότι οι αστοχίες δεν μπορούν να αποφευχθούν.

"Δεν μπορεί ο κλάδος μας να γίνεται σάκος του μποξ κάθε φορά που δεν το έστρωσε 200 μέτρα πιο κάτω που χιόνισε κιόλας (τόσα ήταν στην Αττική)" σημείωσε χαρακτηριστικά.

"Αντί να αναλωνόμαστε για το ποιος έπεσε πιο πολύ μέσα, πάμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε από την πολιτεία περισσότερα μέσα για να μπορούμε να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας. Ενημερώστε τον κόσμο για τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε επίγειους σταθμούς και μετεωρολογικά ραντάρ" πρόσθεσε.

Τονίζει επίσης ότι δεν παίρνουν οι μετεωρολόγοι τις αποφάσεις για το κλείσιμο των δρόμων ή των σχολείων και υπογραμμίζει ότι "το ζητούμενο είναι να γίνονται αστοχίες για κάτι που δεν ήρθε και όχι για κάτι που ήρθε και μας έπιασε απροετοίμαστους".

Αναλυτικά η ανάρτηση Τσατραφύλλια

Καλημέρα! Συνάδελφοι βγείτε μπροστά και εξηγείστε στο κόσμο ότι στα πλαίσια της αριθμητικής πρόγνωσης οι αστοχίες δεν μπορεί να αποφευχθούν. Δεν μπορεί ο κλάδος μας να γίνεται σάκος του box κάθε φορά που δεν το έστρωσε 200 μέτρα πιο κάτω που χιόνισε κιόλας (τόσα ήταν στην Αττική). Πρέπει να λέμε την αλήθεια στον κόσμο και να τον κοιτάμε στα μάτια. Αντί να αναλωνόμαστε για το ποιος έπεσε πιο πολύ μέσα, πάμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε από την πολιτεία περισσότερα μέσα για να μπορούμε να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας. Ενημερώστε τον κόσμο για τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε επίγειους σταθμούς και μετεωρολογικά ραντάρ. Ενημερώστε τον κόσμο ότι δεν παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις για το κλείσιμο των σχολείων, των δρόμων και των καταστημάτων. Μιλήστε με την αλήθεια σας. Σε όλο τον κόσμο η επιστήμη της Μετεωρολογίας καλείται να δαμάσει το χάος! Το ζητούμενο είναι να γίνονται αστοχίες για κάτι που δεν ήρθε και όχι για κάτι που ήρθε και μας έπιασε απροετοίμαστους.

Σε ένα περιβάλλον που τα ακραία καιρικά φαινόμενα εμφανίζονται όλο και πιο συχνά μόνο η συνεργασία, η αλήθεια, η εκπαίδευση και τα κατάλληλα μέσα θα θωρακίσουν περισσότερο την κοινωνία μας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panellinies
Πανελλήνιες 2024: Προσοχή στις εξετάσεις! - Πότε μηδενίζεται το γραπτό ενός υποψηφίου
Πανελλήνιες-Πανελλαδικές 2024: Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για τυχόν μηδενισμό γραπτού
Πανελλήνιες 2024: Προσοχή στις εξετάσεις! - Πότε μηδενίζεται το γραπτό ενός υποψηφίου
αστυνομια
Τραγικό: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από πυροβολισμούς έξω από κέντρο διασκέδασης στο Μαρούσι
Ο 20χρονος που νοσηλεύεται είναι στρατιώτης και δέχθηκε πυροβολισμό στον γοφό.
Τραγικό: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από πυροβολισμούς έξω από κέντρο διασκέδασης στο Μαρούσι