Αυτός είναι ο λόγος που έχεις πονοκέφαλο συγκεκριμένη ώρα της ημέρας
Υπάρχει επιστημονική εξήγηση

Κάποιοι άνθρωποι έχουν πονοκέφαλο συγκεκριμένες ώρες κάθε μέρα. Που οφείλεται αυτό;

Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, που υποστήριξε ότι το φαινόμενο των τακτικών κεφαλαλγιών που εμφανίζονται την ίδια ώρα κάθε μέρα είναι πιθανό να οφείλεται σε κάποια δυσλειτουργία του εσωτερικού ρολογιού του σώματός σας.

Οι ειδικοί «έδειξαν» τις διαταραχές στον κιρκάδιο ρυθμό ως τον πιθανότερο υπαίτιο για τους τακτικούς πονοκεφάλους και τις ημικρανίες. Τα νέα επιστημονικά ευρήματα δημοσιεύονται στο Neurology.

«Τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας υποδηλώνουν ότι και οι δύο μορφές κεφαλαλγίας συνδέονται άμεσα με τον κιρκάδιο ρυθμό σε πολλαπλά επίπεδα, ιδιαίτερα εάν είναι επαναλαμβανόμενες», λέει ο συγγραφέας της μελέτης, Mark Joseph Burish, ερευνητής στο Κέντρο Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου του Τέξας και μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας.

«Αυτό ενισχύει τη σημασία του υποθαλάμου, δηλαδή της περιοχής του εγκεφάλου που φιλοξενεί το κύριο βιολογικό ρολόι, καθώς και τον ρόλο του στις τακτικές κεφαλαλγίες. Εγείρει, επίσης, ένα ερώτημα σχετικά με τον ρόλο που διαδραματίζουν συγκεκριμένοι παράγοντες, όπως οι αλλαγές στον ύπνο, που, ως γνωστόν, πυροδοτούν κρίσεις ημικρανίας και μαρτυρούν κατά πόσο ο κιρκάδιος ρυθμός του σώματος λειτουργεί ομαλά».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το εύρημα ότι το 71% των ατόμων με τακτικούς πονοκεφάλους έρχονταν αντιμέτωποι με το πρόβλημα την ίδια ώρα κάθε μέρα και συγκεκριμένα από αργά το βράδυ έως νωρίς το πρωί.

Το ίδιο ίσχυε και για τα μισά άτομα που αντιμετώπιζαν συχνές ημικρανίες, με τη διαφορά ότι αυτές εμφανίζονταν κατά τη διάρκεια της ημέρας και κυρίως από αργά το πρωί έως νωρίς το βράδυ. Παράλληλα, παρατηρήθηκε ότι οι κεφαλαλγίες εμφανίζονταν συχνότερα κατά την περίοδο της άνοιξης και του φθινοπώρου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα νέα εφάπαξ για τους εκπαιδευτικούς

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aristoteleio panepistimio thessalonikis
ΑΠΘ: Διεθνή διάκριση διεκδικεί η φοιτητική ομάδα iGEM Thessaloniki - Παρουσίαση του πρότζεκτ τους
Συνάντηση του Πρύτανη με τη φοιτητική ομάδα iGEM Thessaloniki: Παρουσίαση του νέου πρότζεκτ με το οποίο η ομάδα θέτει υποψηφιότητα για χρυσό μετάλλιο...
ΑΠΘ: Διεθνή διάκριση διεκδικεί η φοιτητική ομάδα iGEM Thessaloniki - Παρουσίαση του πρότζεκτ τους
σχολεία
Ένωση Γονέων Χανίων: Για τα σχέδια μετεγκατάστασης σχολείων - «Δε θα μας πιάσετε στον ύπνο»
Τι αναφέρει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων για το στεγαστικό πρόβλημα των σχολείων της πόλης
Ένωση Γονέων Χανίων: Για τα σχέδια μετεγκατάστασης σχολείων - «Δε θα μας πιάσετε στον ύπνο»