ΕΣΥ-Γιατρός που κατέρρευσε: Παίρνουμε 3,5 ευρώ την ώρα για εφημερίες - «Δεν αντέχουμε άλλο»
Σε τραγικές συνθήκες έχει περιέλθει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τους γιατρούς να είναι στα «όριά» τους

Εξοντωτικές είναι πλέον οι συνθήκες σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, με τους γιατρούς να οδηγούνται καθημερινά στα όρια της κατάρρευσης και τους μισθούς να παραμένουν χαμηλοί.

Για όλα αυτά μίλησε η αναισθησιολόγος του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Ιωάννα Δημητροπούλου, η οποία πρόσφατα υπέστη εγκεφαλικό εν ώρα εργασίας, λόγω υπερκόπωσης.

Η τραγική κατάσταση

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ για τις συνθήκες και τον όγκο εργασίας, η κα Δημητροπούλου είπε ότι «μπορεί να εφημερεύω 10, 11, 12 ημέρες, 10 είναι το ελάχιστο, 10 ημέρες το μήνα μέσα στο νοσοκομείο 24 ώρες ... όταν έχει γενική εφημερία έχει τύχει να μένουμε μέσα στο χειρουργείο 24 ώρες, να πηγαίνουμε να τρώμε κάτι, να πίνουμε λίγο νερό και να γυρνάμε, τα χειρουργεία είναι ασταμάτητα».

«Οι αναισθησιολόγοι σε όλη την Ελλάδα είναι ελάχιστοι, το "Παπανικολάου" έχει μείνει έτσι 13 μήνες περίπου, να δουλεύει με το ένα τρίτο των οργανικών θέσεων που θα έπρεπε να έχει. Έχουμε ζητήσει βοήθεια, έχουμε βγει, έχουμε φωνάξει, στην ΥΠΕ, στο υπουργείο, στους ιατρικούς συλλόγους, στη διοίκηση, με χαρτιά, ειδικά από τον Οκτώβριο και μετά, κάθε εβδομάδα. Δεν αντέχουμε άλλο», τόνισε η γιατρός.

Ανέφερε ακόμα πως, «δεν είναι μόνο η Ιωάννα που κατέρρευσε. Όλοι οι γιατροί που ζούμε σε αυτές τις καταστάσεις, είμαστε όλοι έτοιμοι να καταρρεύσουμε».

Τα οικονομικά κίνητρα

Αναφερόμενη στα οικονομικά κίνητρα που έχει ένας αναισθησιολόγος, η ίδια είπε ότι «ο πρωτοδιοριζόμενος παίρνει όσα οι πρωτοδιοριζόμενοι γιατροί, 1.200 ευρώ καθαρά, που φτάνουν τα 1.400-1.500 μαζί με το επίδομα-κίνητρο που τελικά φορολογείται, παρά τις αρχικές αντίθετες εξαγγελίες ... Εγώ, που έχω και δύο μεταπτυχιακά, παίρνω 1.550 ευρώ».

«Οι εφημερίες μας πληρώνονται γύρω στα 3,5 ευρώ την ώρα, αυτά είναι τα λεφτά που παίρνουμε. Όσες προκηρύξεις και να γίνουν, σε όλες τις ειδικότητες, αν δεν αυξηθούν οι μισθοί και δεν πέσει η φορολογία, το ΕΣΥ δεν πρόκειται να γεμίσει», είπε χαρακτηριστικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kne-logotypo-1200x700.jpg
Καταδίκη της επίθεσης από την ΚΝΕ: «Τραμπούκικη ενέργεια που εξυπηρετεί τον αποπροσανατολισμό»
«Η απάντηση θα δοθεί στις φοιτητικές εκλογές», τονίζει η οργάνωση
Καταδίκη της επίθεσης από την ΚΝΕ: «Τραμπούκικη ενέργεια που εξυπηρετεί τον αποπροσανατολισμό»
nekros
Τραγωδία στο Κερατσίνι: Βρέθηκε νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αγνοούνταν από τις 28 Απριλίου
Τραγικό τέλος στην υπόθεση εξαφάνισης – Νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αναζητούνταν από τις 28 Απριλίου
Τραγωδία στο Κερατσίνι: Βρέθηκε νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αγνοούνταν από τις 28 Απριλίου
iaponia
Σοκ στην Οσάκα: Άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητο σε μαθητές – «Είχα βαρεθεί τα πάντα»
Επτά παιδιά τραυματίστηκαν αλλά νοσηλεύονται εκτός κινδύνου – Ο δράστης συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας
Σοκ στην Οσάκα: Άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητο σε μαθητές – «Είχα βαρεθεί τα πάντα»
xrisoxoidis
Χρυσοχοΐδης για Νομική: «Μόνο η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους»
Οργή Χρυσοχοΐδη για την επίθεση στη Νομική – Βολές κατά των πανεπιστημιακών αρχών για αδράνεια στην εφαρμογή του νόμου
Χρυσοχοΐδης για Νομική: «Μόνο η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους»