Τον έθαψαν σε λάκκο πέντε μέτρων μαζί με το αυτοκίνητό του: Πέμπτη αναβολή σε δίκη για δολοφονία
Πέμπτη αναβολή στη δίκη για τη δολοφονία Δουρουντάκη

Νέα αναβολή έλαβε επ’ αόριστον η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του 70χρονου Παντελή Δουρουντάκη στα Σφακιά, από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο στα Χανιά την Παρασκευή.

Πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά αναβολή, έξι χρόνια μετά το συμβάν, η οποία δόθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Υπενθυμίζεται, ότι σε πρώτο βαθμό έχουν αθωωθεί οι κατηγορούμενοι και η υπόθεση δικάζεται ξανά μετά από εισαγγελική έφεση. Επιβλήθηκε, εξαγοράσιμη ποινή έξι μηνών, με αναστολή, στον 45χρονο βασικό κατηγορούμενο για οπλοφορία.

Συγκεκριμένα, κατά πλειοψηφία 6 – 1, ο πρώτος κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας του 70χρονου, με την αιτιολογία ότι ήταν σε άμυνα, ενώ αθώοι κρίθηκαν επίσης και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι για την κατηγορία περιύβρισης νεκρoύ. H απόφαση της έδρας, προκάλεσε την οργή της οικογένειας του Παντελή Δουρουντάκη,

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν 7 Μαρτίου του 2018, όταν ο 70χρονος Παντελής Δουρουντάκης πήρε το αυτοκίνητό του, ένα κυπαρισσί Mitsubish Pazero, έφυγε από το σπίτι και έκτοτε κανείς δεν τον ξαναείδε, σύμφωνα με το zarpanews.gr.

Επί τρεις μήνες περίπου οι αρχές πραγματοποίησαν εντατικές έρευνες σε όλο σχεδόν τον νομό σε στεριά, θάλασσα και από αέρος ώστε να αποκλειστούν όλα τα ενδεχόμενα. Στις έρευνες των αρχών είχε βοηθήσει και το στίγμα τοποθεσίας από κινητό τηλέφωνο του Δουρουντάκη.

Τα πρώτα στοιχεία

Το κινητό φέρεται να είχε δώσε σήμα στην κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στο Πατελάρι και προκάλεσε την κινητοποίηση της αστυνομίας και πέραν της επαρχίας Σφακίων.

Οι έρευνες επικεντρώθηκαν στην τριγύρω περιοχή των Μουσούρων ενώ για αρκετό καιρό οι αρχές ερευνούσαν κινήσεις και διάφορα πρόσωπα ως ύποπτα για την εξαφάνιση του 70χρονου, ενώ ήδη είχε ενεργοποιηθεί το Silver Alert.

Η σύλληψη και η ανεύρεση του πτώματος

Στις 19 Ιουνίου 2018, μετά από 3 μήνες εξαφάνισης και ερευνών, η αστυνομία προχωρά σε σύλληψη δύο ατόμων που φαίνεται να σχετίζονται -αρχικά- με την υπόθεση, ενώ κατά την προανακριτική διαδικασία οι συλληφθέντες -δύο αδέλφια ηλικίας 44 και 39 ετών-, πέρασαν και το κατώφλι του Εισαγγελέα, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και περιύβρισης νεκρού.

Μετά από δύο ημέρες και καθ’ υπόδειξη των δραστών, το απόγευμα της 22ας Ιουνίου 2018, οι αστυνομικές δυνάμεις ανασύρουν το πτώμα του 70χρονου και το κουφάρι του αυτοκινήτου με το οποίο είχε εξαφανιστεί πριν τρεις και πλέον μήνες. Ο 70χρονος Παντελής Δουρουντάκης είχε βρεθεί θαμμένος μαζί με το αυτοκίνητο του σε λάκκο στην περιοχή του Αλικιανού σε βάθος πέντε μέτρων.

Η νεκροψία

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή κ. Σταμάτη Μπελιβάνη, που διενήργησε την νεκροψία – νεκροτομή ο θάνατος του 70χρονου προήλθε από κακώσεις θώρακος και σπλάχνων από πλήξεις με χόνδρους με μακρύκαννο κυνηγετικό πυροβόλο όπλο.

Με άλλα λόγια ο Παντελής Δουρουντάκης πυροβολήθηκε από κυνηγετική καραμπίνα με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του, πριν θαφτεί κάτω από το αυτοκίνητό του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Πόσοι αναπληρωτές θα χρειαστούν τη νέα σχολική χρόνια ακόμη και αν γίνουν διορισμοί σε όλες τις οργανικές θέσεις
Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει η παρουσίαση του patreas/ode
Πόσοι αναπληρωτές θα χρειαστούν τη νέα σχολική χρόνια ακόμη και αν γίνουν διορισμοί σε όλες τις οργανικές θέσεις