ΕΚΑΒ
Τι αναφέρουν οι ειδικοί

Πτωτική πορεία παρουσιάζουν τα κρούσματα κορονοϊού στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία το τελευταίο διάστημα «πνίγονται» από το νέο κύμα των αναπνευστικών λοιμώξεων.

Αντίθετα με τον κορονοϊό, η γρίπη παρουσιάζει ανοδικές τάσεις γεγονός που ανησυχεί δεόντως τους επιστήμονες του ΕΟΔΥ. Χαρακτηριστικό είναι όπως καταγράφεται επισήμως από το υπουργείο Υγείας, ότι τα κρούσματα κορονοϊού αλλά και ειδικά οι εισαγωγές με σοβαρά περιστατικά μειώνονται τις τελευταίες ημέρες. Αντίθετα, τα σοβαρά περιστατικά γρίπης αυξάνονται συνεχώς.

Οι εκτιμήσεις των ειδικών

Οι ειδικοί του ΕΟΔΥ εκτιμούν ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα συνεχιστεί η ανοδική πορεία για τη γρίπη, ενώ αμέσως μετά η κατάσταση θα ισορροπήσει και θα εξομαλυνθούν και οι συνθήκες τα νοσοκομεία.

Οι ειδικοί είναι καθησυχαστικοί συγκρίνοντας τα στατιστικά που καταγράφουν στα νοσοκομεία που εφημερεύουν. Ενδεικτικό είναι ότι στην τελευταία εφημερία του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, τον Ευαγγελισμό, έγιναν 13 εισαγωγές περιστατικών covid και 5 περιστατικών στο Κωνσταντοπούλειο «Αγία Όλγα» που συνεφημέρευε καθώς και 4 περιστατικά στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Μία εβδομάδα νωρίτερα στις 5 Ιανουαρίου τα περιστατικά ήταν περισσότερα αφού έγιναν συνολικά 26 εισαγωγές εκ των οποίων οι 5 στο «Αγία Όλγα».

Οι αλλαγές Γεωργιάδη στα νοσοκομεία

Πάντως, προς ώρας ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δεν αναμένεται να κάνει ριζικές αλλαγές στα νοσοκομεία προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση. Ωστόσο, οι ασθενείς σήμερα μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν ακόμα και 8 έως 10 ώρες για να εξυπηρετηθούν.

Όμως την επόμενη βδομάδα όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, θα γνωστοποιήσει όλο το σχέδιο της κυβέρνησης για τις αλλαγές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Οι αλλαγές που θα γίνουν σε βάθος χρόνου, θα στηρίζονται στον νέο υγειονομικό χάρτη στον οποίον και καταγράφονται όλες οι μονάδες υγείας της χώρας, όλο το προσωπικό αλλά και η κίνηση των ασθενών.

Με βάση τον υγειονομικό χάρτη αυτό έχουν μελετηθεί οι αλλαγές στο ΕΣΥ καθώς έχει βρεθεί που υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα και τι πρέπει να αλλάξει σε διάφορα νοσηλευτικά «σχήματα» που υπάρχουν στη χώρα.

Συνένωση νοσοκομείων σε πρώτο πλάνο

Υπό το πρίσμα αυτό όπως αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr η κυβέρνηση θα επιδιώξει να συνενώσει κάποια νοσοκομεία μεταφέροντας το προσωπικό, προκειμένου να στελεχωθεί πλήρως μία κεντρική μονάδα υγείας και οι υπόλοιπες να λειτουργούν επικουρικά είτε να μετατραπούν σε μονάδες με διαφορετικό χαρακτήρα.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σχέδιο που υπάρχει στα συρτάρια της κυβέρνησης εδώ και καιρό αλλά λόγω του φόβου των αντιδράσεων από τις τοπικές κοινωνίες δεν είχε προωθηθεί.

Πηγή: ethnos.gr 

Διαβάστε επίσης στο ethnos.gr

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Ξεκίνησαν οι καταλήψεις των φοιτητών - Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα

ΒΟΑΚ: Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις - Αντιδράσεις ενώ ο χρόνος για χρηματοδότηση από Ταμείο Ανάκαμψης πιέζει

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

daskalos
Προς υπουργείο Παιδείας: Τι άλλα βασανιστήρια θα επινοήσετε για τους 50.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς;
Απόγνωση: «Πόσα επιτέλους πρέπει να ξοδεύουμε εμείς οι αναπληρωτές για το δικαίωμα στην εργασία»;
Προς υπουργείο Παιδείας: Τι άλλα βασανιστήρια θα επινοήσετε για τους 50.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς;
panellinies
Πανελλήνιες 2024: Προσοχή στις εξετάσεις! - Πότε μηδενίζεται το γραπτό ενός υποψηφίου
Πανελλήνιες-Πανελλαδικές 2024: Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για τυχόν μηδενισμό γραπτού
Πανελλήνιες 2024: Προσοχή στις εξετάσεις! - Πότε μηδενίζεται το γραπτό ενός υποψηφίου