κορίτσι
Πέντε καθημερινές αλλαγές που θα ωφελήσουν τα μαλλιά σας

Όλα ξεκινούν από τον στατικό ηλεκτρισμό. Ο στατικός ηλεκτρισμός συμβαίνει όταν μια επιφάνεια δέχεται επιπλέον ηλεκτρόνια, τα οποία είναι αρνητικά φορτισμένα. Έτσι, όταν ορισμένα υλικά τρίβονται μεταξύ τους όπως ένα σκουφί ή μία βούρτσα στα μαλλιά σας, αυτά τα αρνητικά φορτία "πέφτουν" πάνω στα μαλλιά και συσσωρεύονται.

Αντικείμενα με το ίδιο φορτίο απωθούν το ένα το άλλο, όπως συμβαίνει και στους μαγνήτες και αυτός είναι ο λόγος που τα μαλλιά «ηλεκτρίζονται» καθώς κάθε σκέλος είναι αρνητικά φορτισμένο, επομένως θέλουν να απομακρυνθούν το ένα από το άλλο.

Τα μαλλιά τείνουν να ηλεκτρίζονται περισσότερο κατά τους ψυχρότερους μήνες, καθώς οι ξηρές, χειμωνιάτικες συνθήκες μπορεί να επιδεινώσουν τη στατικότητα. Τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά είναι πιο επιρρεπή δε, καθώς δεν έχουν την υγρασία για να απωθούν τα ηλεκτρικά φορτία, λένε οι ειδικοί.

Μπορεί να γίνει κάτι όμως για μην ηλεκτρίζονται τα μαλλιά; Φυσικά λένε οι ειδικοί και προτείνουν 5 αλλαγές που ίσως αποβούν σωτήριες. 

1. Χρησιμοποιήστε ενυδατικά σαμπουάν και conditioner

«Επειδή τα ξηρά μαλλιά είναι πιο επιρρεπή, τα εξαιρετικά ενυδατικά σαμπουάν και τα conditioner είναι απαραίτητα μέτρα πρόληψης», λέει ο κομμωτής των διασημοτήτων Andrew Fitzsimons. Επιλέξτε σαμπουάν που είναι πλούσια σε φυσικά έλαια για παράδειγμα. Ένα εξίσου ενυδατικό conditioner μπορεί στη συνέχεια να βοηθήσει να "σφραγίσει" την επιδερμίδα και να προσθέσει θρεπτικά συστατικά. 

2. Χρησιμοποιείτε τακτικά μάσκα μαλλιών

Για επιπλέον υγρασία, ειδικά κατά τους ξηρούς χειμερινούς μήνες, το κλειδί είναι μια βαθιά περιποίηση με θρεπτικά έλαια και συστατικά πλούσια σε πρωτεΐνες. Χρησιμοποιήστε μία από αυτές τις ενυδατικές μάσκες μαλλιών κάθε εβδομάδα (ή πιο συχνά, ανάλογα με το επίπεδο ξηρότητάς σας).

3. Αλλάξτε την πετσέτα σας

Οι παραδοσιακές πετσέτες από πανί μπορεί να σκληρύνουν την επιδερμίδα και να προκαλέσουν τριβή στα μαλλιά, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη στατικότητα της τρίχας. «Έχει αποτέλεσμα σαν γυαλόχαρτο», είπε κάποτε ο κομμωτής και ιδρυτής των Hair Rules, Anthony Dickey. Δοκιμάστε ένα πιο μαλακό πανί από μικροΐνες ή χρησιμοποιήσετε ένα μπλουζάκι για να απορροφήσει το νερό από τα μαλλιά.

4. Κοιμηθείτε σε μεταξένιες μαξιλαροθήκες

Ακριβώς όπως οι πετσέτες από πανί μπορούν να κάνουν τα μαλλιά να ηλεκτρίζονται πιο συχνά και να φριζάρουν, έτσι και τα πορώδη υφάσματα κλινοσκεπασμάτων όπως το βαμβάκι ή το λινό μπορούν να προκαλέσουν ανάλογες συνθήκες. Μία μεταξωτή ή σατέν μαξιλαροθήκη, που επιτρέπει στα μαλλιά να γλιστρούν καθώς κοιμάστε ίσως είναι η λύση. Το μετάξι και το σατέν εμποδίζουν την τριβή (που οδηγεί σε τράβηγμα και μπέρδεμα των μαλλιών) και τα αφήνει πιο λεία.

5. Επενδύστε σε έναν υγραντήρα

Ο άνυδρος αέρας επιδεινώνει τη στατική τρίχα, καθώς δεν έχει την υγρασία που χρειάζεται για την απώθηση των ηλεκτρικών φορτίων. Οι υγραντήρες προσθέτουν υγρασία ξανά στην ατμόσφαιρα, επαναφέροντας τα επίπεδα του εσωτερικού χώρου σε ένα ιδανικό εύρος, το οποίο μπορεί να κρατήσει τα μαλλιά (και το δέρμα) σας ευχάριστα ενυδατωμένα.  
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis-mitsotakis
Μητσοτάκης - Πιερρακάκης: Σήμερα ανακοινώνουν το νέο "Ψηφιακό Σχολείο"
Η εποχή που αντί για δάσκαλους τα παιδιά στα απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα σχολεία θα κάνουν ...τηλεμαθήματα μπροστά από μια οθόνη, φαίνεται πως...
Μητσοτάκης - Πιερρακάκης: Σήμερα ανακοινώνουν το νέο "Ψηφιακό Σχολείο"