Thumbnail
Τα φρούτα που μπορεί να φάει ο σκύλος σου – Ποια πρέπει να αποφεύγεις

Πολλά φρούτα αποτελούν εξαιρετικά σνακ για τον σκύλο. Από τα μήλα μέχρι το καρπούζι ορισμένα φρούτα είναι ασφαλή να τα απολαύσει το σκυλάκι σου ως λιχουδιές, αλλά προσφέρουν επίσης οφέλη για την υγεία του.

Βέβαια υπάρχουν κι ορισμένα φρούτα που είναι απαγορευμένα. Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους, ακολουθεί μια λίστα με φρούτα κάνουν καλό στον σκύλο σου και με εκείνα που δεν πρέπει να τρώει.

Πριν ενσωματώσεις οποιαδήποτε νέα ανθρώπινη τροφή στη διατροφή του σκύλου σου, πρέπει πάντα να συμβουλεύεσαι τον κτηνίατρο, για να βεβαιωθείς ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την κατοικίδιου ζώου σου.

Φρούτα που μπορείς να δώσεις στον σκύλο σου

Το μήλο είναι ένα εξαιρετικό φρούτο για το σκυλάκι σου, αν όμως έχει ευαίσθητο στομάχι, θα πρέπει να καθαρίσεις πρώτα τη φλούδα του. Κόψε το μήλο σε φέτες και σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς για να αποφύγεις τον κίνδυνο πνιγμού. Μπορείς να δώσεις στον σκύλο σου με μία ή δύο φέτες, ανάλογα με το βάρος του.

Το πεπόνι είναι αγαπημένο σνακ για τα σκυλάκια και κάνει πολύ καλό στην υγεία τους, εξαιτίας των πολλών θρεπτικών συστατικών του. Πρόσεχε μόνο να το πλύνεις πρώτα πολύ καλά και να αφαιρέσεις την φλούδα του. Μετά το κόβεις σε λεπτές φέτες και δίνεις λίγο στο σκυλάκι σου.

Η φράουλα ανήκει στα υγιεινά φρούτα για τους σκύλους. Τα ωμέγα 3 που περιέχει βοηθάνε την υγεία του δέρματος και του τριχώματος. Επίσης οι φυτικές ίνες διευκολύνουν την πέψη. Αφού πλύνεις πολύ καλά τις φρέσκες φράουλες, τις κόβεις σε μικρά κομματάκια, που μπορεί να απολαύσει ο σκύλος σου.

Τέλος, μπορείς να δώσεις λίγο καρπούζι στον σκύλο σου, το οποίο έχει λίγες θερμίδες και θεωρείται γενικά ένα υγιεινό σνακ για τους μικρούς μας τετράποδους φίλους. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, η οποία είναι χρήσιμη για την ενυδάτωση. Αφού το καθαρίσεις καλά από σπόρους και τη φλούδα, το κόβεις σε μικρά κομματάκια και το δίνεις στο σκυλάκι σου.

Απαγορευμένα φρούτα για σκύλους

Τα κεράσια βρίσκονται στη λίστα των τοξικών φρούτων για σκύλους για 3 λόγους. Τα κουκούτσια περιέχουν κυάνιο και ακόμη και μικρές ποσότητες κυανίου μπορεί να είναι τοξικές για τους σκύλους. Επίσης μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο πνιγμού και έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν εντερική απόφραξη. Αλλά, και το ίδιο το φρούτο μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές στο σκυλάκι σου.

Σε καμία περίπτωση ο σκύλος σου δεν πρέπει να φάει σταφύλια ή σταφίδες. Αυτά τα υγιεινά σνακ για τον άνθρωπο είναι εξαιρετικά τοξικά για τους τετράποδους φίλους μας.

Τόσο τα σταφύλια, όσο και οι σταφίδες μπορούν να προκαλέσουν νεφρική ανεπάρκεια. Ο σκύλος σου δεν χρειάζεται να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα σταφυλιών ή σταφίδων για να υποστεί αρνητικές επιπτώσεις. Καμία ποσότητα δεν θεωρείται ασφαλής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αττικό νοσοκομείο
Καθηγητές Ιατρικής ΕΚΠΑ για Καλλιάνο: Απόπειρα απαξίωσης του έργου μας στο «ΑΤΤΙΚΟΝ»
«Προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρων, μέσω σωρείας μηνυμάτων στα κοινωνικά δίκτυα από μέλος της Ελληνικής Βουλής»
Καθηγητές Ιατρικής ΕΚΠΑ για Καλλιάνο: Απόπειρα απαξίωσης του έργου μας στο «ΑΤΤΙΚΟΝ»
Κατολίσθηση στη Θηρασιά
Λέκκας: Προσοχή για κατολισθήσεις στην Θηρασιά και την Καλντέρα (Video)
«Η Θηρασιά και το σύνολο της Καλντέρας διατρέχουν υψηλό κατολισθικό κίνδυνο λόγω εδαφικής δομής» - Η κατολίσθηση στη Θηρασιά
Λέκκας: Προσοχή για κατολισθήσεις στην Θηρασιά και την Καλντέρα (Video)
Τιμή ναρκωτικών σε τοίχο σχολείου
Σάλος με διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία: Συνελήφθησαν 5 μαθητές – «Τιμή πώλησης αναγραφόταν σε τοίχο σχολείου»
Πανελλήνιος σάλος με εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά, τουλάχιστον εδώ και έναν χρόνο μέσα σε σχολικό συγκρότημα
Σάλος με διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία: Συνελήφθησαν 5 μαθητές – «Τιμή πώλησης αναγραφόταν σε τοίχο σχολείου»