αγόρι κορίτσι γέλιο
Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει προβλήματα

Το γέλιο είναι ένα από τα πιο όμορφα στοιχεία σε κάθε άνθρωπο, όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν είναι γνωστά για τις ιδιότητες του γέλιου.

Αυτά που είναι γνωστά σήμερα είναι ότι το γέλιο είναι ευεργετικό για την υγεία και αυτό γιατί έχουν υπάρξει μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι το γέλιο βελτιώνει την υγεία και την ψυχολογία. Όμως προκύπτουν νέα στοιχεία με βάση τα οποία το γέλιο δεν είναι και τόσο καλό για τη υγεία μας.

Έντονο άσθμα

Τα άτομα που έχουν άσθμα γελώντας δυνατά μπορεί να τους προκληθεί υπεραερισμός, προκαλώντας στένωση των αεραγωγών και πυροδοτώντας συμπτώματα άσθματος.

Εγκεφαλικό ανεύρυσμα

Το υπερβολικό γέλιο θα μπορούσε να είναι καταστροφικό για ένα άτομο, εάν προκαλέσει διάρρηξη ενός εγκεφαλικού ανευρύσματος. Ο ειδικός σε θέματα δημόσιας υγείας Dr. James Hamblin υποστηρίζει ότι μόνο ένα δυνατό γέλιο μπορεί να προκαλέσει τη ρήξη ενός κρυμμένου ανευρύσματος, οδηγώντας σε καταστροφικά αποτελέσματα.

Επιληπτική κρίση

Ένα πολύ έντονο γέλιο μπορεί να είναι επίσης σύμπτωμα μιας ζελατινώδους κρίσης. Παρότι πρόκειται για κάτι σπάνιο όπου πάσχει ένα στα 1.000 άτομα, πρόκειται για μια κατάσταση όπου το γέλιο είναι ανησυχητική ιατρική ανωμαλία.

Ασφυξία

Το πολύ δυνατό γέλιο μπορεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, να παρεμποδίσει την αναπνοή σου, που συμβαίνει ότι δεν μπορείς να πάρεις αρκετό οξυγόνο. Αλλά οι πιθανότητες για αυτές τις αιτίες θανάτου είναι ελάχιστες, σύμφωνα με τη Δρ. Μέγκαν Κάμαθ, καρδιολόγο στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

 «Ενώ έχουν αναφερθεί περιπτώσεις θανάτου από γέλιο λόγω ασφυξίας ή καρδιακής ανακοπής, παραμένει μια γενικά απίθανη αιτία θανάτου για υγιή άτομα», είπε στο Live Science.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σας αν βρίζετε - ποια είναι τα οφέλη;

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foitites.jpg
Η «μεταρρύθμιση» των «εκπαιδευτικών συμφωνιών» με αλλοδαπά πανεπιστήμια
Η κυβερνητική “μεταρρύθμιση” κινείται στη λάθος κατεύθυνση, αυτή του ιδιωτικού οφέλους σε βάρος του δημοσίου
Η «μεταρρύθμιση» των «εκπαιδευτικών συμφωνιών» με αλλοδαπά πανεπιστήμια
mathimatika.jpg
Ανακοίνωση των Προέδρων των Μαθηματικών Τμημάτων για το σχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘΑ
«Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε συζήτηση περί ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων ή παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας, η οποία βασίζεται σε...
Ανακοίνωση των Προέδρων των Μαθηματικών Τμημάτων για το σχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘΑ
olme.jpg
Δεν υποχωρούν οι καθηγητές: Μετά τη νέα προσφυγή του υπουργείου Παιδείας στα δικαστήρια η ΟΛΜΕ αποφασίζει την επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής
Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για Γ.Σ. 6-8/03 και Γ.Σ. Προέδρων 9/03 με εισήγηση του Δ.Σ. για επαναπροκήρυξη της ΑΑ από ΟΛΜΕ.
Δεν υποχωρούν οι καθηγητές: Μετά τη νέα προσφυγή του υπουργείου Παιδείας στα δικαστήρια η ΟΛΜΕ αποφασίζει την επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής