αγόρι κορίτσι γέλιο
Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει προβλήματα

Το γέλιο είναι ένα από τα πιο όμορφα στοιχεία σε κάθε άνθρωπο, όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν είναι γνωστά για τις ιδιότητες του γέλιου.

Αυτά που είναι γνωστά σήμερα είναι ότι το γέλιο είναι ευεργετικό για την υγεία και αυτό γιατί έχουν υπάρξει μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι το γέλιο βελτιώνει την υγεία και την ψυχολογία. Όμως προκύπτουν νέα στοιχεία με βάση τα οποία το γέλιο δεν είναι και τόσο καλό για τη υγεία μας.

Έντονο άσθμα

Τα άτομα που έχουν άσθμα γελώντας δυνατά μπορεί να τους προκληθεί υπεραερισμός, προκαλώντας στένωση των αεραγωγών και πυροδοτώντας συμπτώματα άσθματος.

Εγκεφαλικό ανεύρυσμα

Το υπερβολικό γέλιο θα μπορούσε να είναι καταστροφικό για ένα άτομο, εάν προκαλέσει διάρρηξη ενός εγκεφαλικού ανευρύσματος. Ο ειδικός σε θέματα δημόσιας υγείας Dr. James Hamblin υποστηρίζει ότι μόνο ένα δυνατό γέλιο μπορεί να προκαλέσει τη ρήξη ενός κρυμμένου ανευρύσματος, οδηγώντας σε καταστροφικά αποτελέσματα.

Επιληπτική κρίση

Ένα πολύ έντονο γέλιο μπορεί να είναι επίσης σύμπτωμα μιας ζελατινώδους κρίσης. Παρότι πρόκειται για κάτι σπάνιο όπου πάσχει ένα στα 1.000 άτομα, πρόκειται για μια κατάσταση όπου το γέλιο είναι ανησυχητική ιατρική ανωμαλία.

Ασφυξία

Το πολύ δυνατό γέλιο μπορεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, να παρεμποδίσει την αναπνοή σου, που συμβαίνει ότι δεν μπορείς να πάρεις αρκετό οξυγόνο. Αλλά οι πιθανότητες για αυτές τις αιτίες θανάτου είναι ελάχιστες, σύμφωνα με τη Δρ. Μέγκαν Κάμαθ, καρδιολόγο στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

 «Ενώ έχουν αναφερθεί περιπτώσεις θανάτου από γέλιο λόγω ασφυξίας ή καρδιακής ανακοπής, παραμένει μια γενικά απίθανη αιτία θανάτου για υγιή άτομα», είπε στο Live Science.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα