στολη
Μπορείς να αισθανθείς πώς είναι να έχεις πάρκινσον ή οστεοπόρωση 

Υπάρχει μία στολή, όπου όποιος τη φορά αντιλαμβάνεται πώς αισθάνεται ένας ηλικιωμένος και βρίσκεται πλέον στην Πάτρα.

Πρόκειται για μία στολή που χρησιμοποιείται σε εργαστήρια και δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων απέναντι στην τρίτη ηλικία αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι. Κάποια γυαλιά, γάντια και βαρίδια που συνθέτουν τη στολή μπορεί να μας κάνουν να αντιληφθούμε πως είναι να πάσχουμε από δύσκολες παθήσεις όπως είναι το πάρκινσον και η οστεοπόρωση.

Η στολή που είναι αρκετά ακριβή και έχει έρθει από την Γερμανία είναι η πρώτη που υπάρχει στη χώρα.

Όπως αναφέρει η δρ. Μαρία Ζαφειροπούλου στο thebest.gr, νομικός- γεροντολόγος, ιδρύτρια της co2gether, «πριν λίγο καιρό παραλάβαμε από την Γερμανία την πρώτη στολή προσομοίωσης γήρατος ολόκληρου σώματος στην Ελλάδα. Η ολόσωμη στολή προσομοιώνει τα οργανικά μειονεκτήματα (χειραψία, κινητικές δυσκολίες) τα πρόσωπα των ηλικιωμένων και πως αντιμετωπίζουν την καθημερινότητά τους».

Όπως εξηγεί η κα Ζαφειροπούλου, «φορώντας τη στολή προσομοίωσης θα βιώσετε τις εργονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα ηλικιωμένος ή ΑμεΑ στο σπίτι (π.χ. έπιπλα σε κοντινή απόσταση, χαλιά, ασταθή αντικείμενα) και τα συναισθήματα που προκαλούν διάφορες παθήσεις όπως το πάρκινσον, η οστεοπόρωση και το φυσικό γήρας. Η στολή προσομοίωσης τρίτης ηλικίας, μας εξοικειώνει με τις κινητικές και αισθητικές δυσκολίες, ως συνέπεια του γήρατος.

Μας βοηθάει δηλαδή να κατανοήσουμε, ότι κινήσεις που φαντάζουν απλές για εμάς, για τους ηλικιωμένους είναι αρκετά δύσκολες. Η συγκεκριμένη στολή είναι σχεδιασμένη με επιστημονικά δεδομένα και θα χρησιμοποιηθεί στις εκπαιδευτικές συνεδρίες τόσο στις κοινοτικές συγκεντρώσεις όσο και σε ατομικά σπίτια. Για παράδειγμα, εάν ένας ασκούμενος φοράει τα εξειδικευμένα γάντια, θα βιώσει τον τρόμο- και την σκληρή εξέλιξη του σε έναν ασθενή που πάσχει από πάρκινσον».

Πηγή: The best

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα