Σοκ - Ο ΕΦΚΑ «πέθανε» ηλικιωμένη και δεν μπορεί να πάρει σύνταξη και φάρμακα
Ο ΕΦΚΑ «πέθανε» ηλικιωμένη και δεν μπορεί να πάρει σύνταξη και φάρμακα

Χωρίς σύνταξη, φάρμακα και πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι μία ηλικιωμένη, η οποία καίτοι ολοζώντανη, στο σύστημα του ΕΦΚΑ φαίνεται ότι πέθανε τον Ιούλιο του 2023.

Τη μακάβρια καταγγελία έκανε στον ΣΚΑΪ ο γιος της, Δημήτρης Μαραγκός, που εξήγησε πώς η μητέρα του, σύμφωνα με το σύστημα του ΕΦΚΑ, έχει αποβιώσει.

Σύμφωνα με τον κ. Μαραγκό, η μητέρα του πήγε να γράψει φάρμακα στη γιατρό της. Όμως η πρόσβαση στο σύστημα ήταν κλειστή, καθώς φαινόταν ότι απεβίωσε τον περασμένο Ιούλιο. Αμέσως, η γυναίκα μαζί με τον γιο της πήγαν στο κατάστημα του ΕΦΚΑ στο Αιγάλεω, όπου οι υπάλληλοι επιβεβαίωσαν… παρουσία της τον «θάνατό» της.

Οι υπάλληλοι είπαν ότι το περιστατικό προέκυψε από μία αλλοδαπή, που έχει δηλωθεί με ψεύτικο διαβατήριο και χρησιμοποιούσε τον ΑΜΚΑ της μητέρας του κ. Μαραγκού. «Το ληξιαρχείο της Καβάλας έδωσε τον ΑΜΚΑ τη μητέρας μου και έπειτα την έβγαλαν… νεκρή», είπε ο ίδιος, όπως μεταδίδει το protothema.gr. Παράλληλα, από τον Αύγουστο, της έχει κοπεί η σύνταξη.

Για το περιστατικό τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ Ηλίας Τσούνης, που ανέφερε ότι «στο μητρώο υπήρξε προφανώς εκ παραδρομής από κάποιο ληξιαρχείο η ενημέρωση για τον θάνατο της καταγγέλλουσας σε λάθος ΑΜΚΑ».

Με βάση την ενημέρωση που είχε ο ίδιος «απεβίωσε μία γυναίκα με το ίδιο όνομα, το ίδιο επώνυμο, το ίδιο όνομα πατρός και λίγα διαφορετικά ψηφία στον ΑΜΚΑ».

Ο εκπρόσωπος του φορέα διαβεβαίωσε ότι «το πρόβλημα με την σύνταξή θα αποκατασταθεί» και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση είναι «αναγκαία η επικαιροποίηση των στοιχείων».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εργαζομενοι καθονται σε τραπέζι
Workmonitor 2026: Στα όριά της η ελληνική αγορά εργασίας – Ένας στους δύο εργαζόμενους αναζητά δεύτερο εισόδημα
Η νέα διεθνής έρευνα της Randstad αποτυπώνει οικονομική πίεση, έλλειμμα εμπιστοσύνης και βαθύ χάσμα προσδοκιών μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων στην...
Workmonitor 2026: Στα όριά της η ελληνική αγορά εργασίας – Ένας στους δύο εργαζόμενους αναζητά δεύτερο εισόδημα
πανελλαδικές
Πανελλήνιες 2026: Αναδιάταξη Σχολών και νέος χάρτης επιλογών στα Επιστημονικά Πεδία
Νέα τμήματα, μετακινήσεις Σχολών και περισσότερες στρατιωτικές επιλογές – Πώς επηρεάζονται οι υποψήφιοι στις εξετάσεις του 2026
Πανελλήνιες 2026: Αναδιάταξη Σχολών και νέος χάρτης επιλογών στα Επιστημονικά Πεδία