AT OMONOIAS
Ο δικηγόρος του ενός αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας, κατηγορούσε τη 19χρονη ότι ψεύδεται και πως δεν βιάστηκε, αλλά «ικανοποίησε μια φαντασίωσή της»

Την παραπομπή σε δίκη τριών από τους τέσσερις κατηγορούμενους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ για τον ομαδικό βιασμό του 19χρονου κοριτσιού στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας ζητά με την πρότασή της στο αρμόδιο Συμβούλιο Πρωτοδικών η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Σταυρούλα Δούση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της efsyn, ήταν μεσάνυχτα της 11ης Οκτωβρίου 2022 όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους, κακοποίησαν σεξουαλικά τη 19χρονη κοπέλα μέσα στο αστυνομικό τμήμα, αφού πρώτα την απομόνωσαν σε δωμάτιο του ημι-ισογείου, τραυματίζοντάς την.

Η εισαγγελέας σήμερα ζητά να οδηγηθούν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών οι τρεις από τους τέσσερις αστυνομικούς που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για τα όσα καταγγέλλει η 19χρονη πως διαδραματίστηκαν στο περιβόητο εδώ και δεκαετίες αστυνομικό τμήμα. Για βιασμό από κοινού κατηγορούνται οι δύο ειδικοί φρουροί σε βάρος των οποίων εξαρχής ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τον βιασμό της 19χρονης. Μετά τα πολύ επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον τους, είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα από την ΕΛ.ΑΣ.

Επιβαρυντική είναι η θέση ειδικά του δεύτερου κατηγορούμενου, ο οποίος, σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέα, μαγνητοσκοπούσε παράνομα τον βιασμό με μη υπηρεσιακή κάμερα, αποθήκευσε το υλικό και το μετέφερε αργότερα στο προσωπικό του τηλέφωνο και γι’ αυτό αντιμετωπίζει το αδίκημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Το υλικό, αν και διαγράφηκε από τον ίδιο, ανακτήθηκε αργότερα από τη ΔΕΕ και είναι μέρος της δικογραφίας. Αξίζει να αναφερθεί πως φωτογραφικό υλικό χρησιμοποίησε ο ίδιος αστυνομικός κατά την απολογία του προς υπεράσπισή του, σε μια προσπάθεια να ισχυριστεί πως η επαφή ήταν με τη συναίνεση της 19χρονης.

Όσον αφορά τον τρίτο ειδικό φρουρό, η εισαγγελέας ζητά να οδηγηθεί στο εδώλιο για συνέργεια, αφού, σύμφωνα με το σκεπτικό της πρότασης, είχε βοηθήσει τους άλλους δύο αστυνομικούς, οδηγώντας όλοι μαζί τη 19χρονη στο ημι-ισόγειο του αστυνομικού τμήματος και την απομόνωσε, λέγοντας «σας αφήνω τώρα μόνους να τα πείτε».

Η εισαγγελέας προτείνει την απαλλαγή μόνο του τέταρτου ειδικού φρουρού, σε βάρος του οποίου δεν προέκυψαν στοιχεία.

Η καταγγελία της 19χρονης

Σύμφωνα με την καταγγελία της 19χρονης, οι αστυνομικοί δόλια την απομόνωσαν σε δωμάτιο του Α.Τ. και τη βίασαν διαδοχικά, με τον τρίτο ειδικό φρουρό που βγήκε έξω από το δωμάτιο να έχει πλήρη γνώση του τι συμβαίνει. Η εισαγγελέας στο σκεπτικό της αποδέχεται πως όλα έγιναν «κατόπιν προηγούμενης συνεννόησής τους» και πως ο ένας συνέδραμε τον άλλο.

Η εισαγγελέας αποδέχεται πλήρως τα όσα κατέθεσε η 19χρονη, η οποία εξαρχής καταγγέλλει ότι δεν αντιστάθηκε λόγω του φόβου και της ντροπής, επειδή οι αστυνομικοί οπλοφορούσαν, τονίζοντας πως της προκάλεσαν έντονο φόβο για τη ζωή και τη σωματική της ακεραιότητα, με την ίδια να έχει περιέλθει «σε κατάσταση απόλυτης αδυναμίας αντίδρασης».

Τα όσα περιγράφονται είναι ηχηρό ράπισμα στους αστυνομικούς, οι οποίοι ισχυρίζονταν πως όλα έγιναν με τη συναίνεση της 19χρονης. Μάλιστα ο δικηγόρος του ενός αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας, κατηγορούσε τη 19χρονη ότι ψεύδεται και πως δεν βιάστηκε, αλλά «ικανοποίησε μια φαντασίωσή της».

Ενδεικτικό είναι ότι ισχυρισμοί των αστυνομικών άλλαξαν μέχρι να φτάσουν στον αρμόδιο ανακριτή για να απολογηθούν. Στην αρχή παραδέχονταν τη σεξουαλική επαφή του ενός ειδικού φρουρού με τη 19χρονη στο αυτοκίνητό του. Κι ο ισχυρισμός τους ίσως να ήταν αρκετός για να πείσει τις Αρχές, μια και οι κάμερες του αστυνομικού τμήματος, παρότι αυτό βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, δεν λειτουργούσαν.

Όμως κάμερα παρακείμενου ξενοδοχείου καταγράφει την είσοδο και την αποχώρηση της κοπέλας και έτσι τρανταχτά στοιχεία συνηγορούσαν στο ότι η ίδια μπήκε μαζί τους στο Α.Τ. Τελικά, αναγκάστηκαν να αλλάξουν υπερασπιστική γραμμή και να ισχυριστούν ότι η 19χρονη τους ζήτησε να την «ξεναγήσουν» στο αστυνομικό τμήμα.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η εισαγγελέας και στην ιατροδικαστική έκθεση, η οποία γνωμοδοτεί κατηγορηματικά πως το κορίτσι βιάστηκε, ενώ αναφέρεται και στην κατάθεση ιδιώτη γυναικολόγου που επισκέφθηκε την επόμενη μέρα η 19χρονη λόγω αιμορραγίας. Μέρος της δικογραφίας είναι και έκθεση διενέργειας ψυχολογικής πραγματογνωμοσύνης και η κατάθεση ψυχολόγου που την προέτρεψε να καταγγείλει την κακοποίησή της.

Αν και ασκήθηκε εναντίον τους κακουργηματική ποινική δίωξη τον Οκτώβριο του 2022, κανείς δεν προφυλακίστηκε, αλλά ορίστηκαν περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης οποιασδήποτε επικοινωνίας με τη 19χρονη και της εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Πλέον αναμένεται η τελική απόφαση του Συμβουλίου, οπότε και θα κριθεί αν και ποιοι θα κάτσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Πηγή: efsyn

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dpth
ΔΠΘ: Συμμετοχή στην 4η Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND 2024
Συμμετοχή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην 4η Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND 2024
ΔΠΘ: Συμμετοχή στην 4η Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND 2024
νησί, παραλία, διακοπές, τουρίστες
ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα περσινά voucher Κοινωνικού Τουρισμού
Πάνω από 8.500 έκαναν διακοπές τον Απρίλιο με voucher κοινωνικού τουρισμού - 2 μήνες ακόμη πριν τη λήξη τους
ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα περσινά voucher Κοινωνικού Τουρισμού
ΕΚΑΒ τροχαίο
Τροχαίο στην Πειραιώς: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 5χρονος –Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο
«Δεν τους είδα», φώναζε ο οδηγός που παρέσυρε πέντε πεζούς - Πώς έγινε το σοβαρό τροχαίο στην Πειραιώς
Τροχαίο στην Πειραιώς: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 5χρονος –Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο