AT OMONOIAS
Η ανατριχίλα με τα καταγγελλόμενα εγκλήματα των τελευταίων ημερών συνεχίζεται, καθώς, παράλληλα με την τρομακτική υπόθεση βιασμού της 12χρονης, έρχονται στο φως αποκρουστικές πράξεις και εικόνες από την κατάθεση της κοπέλας που κατηγορεί τους δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ για τον ομαδικό βιασμό της μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας.

Αποτροπιασμό και οργή προκαλεί η υπόθεση του ομαδικού βιασμού της 19χρονης από αστυνομικούς, μέσα στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας. Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλούν σοκ, καθώς οι αστυνομικοί συνέχιζαν τις αποτρόπαιες πράξεις τους παρόλο που η κοπέλα ήταν τραυματισμένη. Μάλιστα τραβούσαν σε βίντεο τον βιασμό από κάμερα της στολής τους.

Αστυνομικό τμήμα... χωρίς κάμερες - Κανείς δεν άκουσε τίποτα

Πέρα από τις λεπτομέρειες της φρίκης, στο διαβιβαστικό, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγράφονται και άλλα στοιχεία που δημιουργούν ερωτήματα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που πρόκειται για ένα τμήμα για το οποίο στο παρελθόν έχει υπάρξει ορυμαγδός καταγγελιών περί κατάχρησης εξουσίας και αστυνομικής βίας.

Ειδικότερα, οι κάμερες του αστυνομικού τμήματος, του Α.Τ. που βρίσκεται δηλαδή στο πιο κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας, δεν... λειτουργούσαν, με αποτέλεσμα το οπτικό υλικό που καταγράφει την είσοδο και την αποχώρηση της κοπέλας, έχει ληφθεί από κάμερα παρακείμενου ξενοδοχείου.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, υπήρχαν και άλλοι αστυνομικοί εντός του τμήματος, κανείς δεν άκουσε να συμβαίνει κάτι στον χώρο όπου καταγγέλλεται ότι τελέστηκε ο ομαδικός βιασμός.

Τι υποστηρίζουν οι αστυνομικοί

Αργά το βράδυ της Παρασκευής έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ότι οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος τους.

Τα δύο στελέχη της ΔΙΑΣ, που έχουν ήδη συλληφθεί και είναι αντιμέτωποι με ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, υποστήριξαν στις καταθέσεις τους πως τίποτα δεν συνέβη εντός του τμήματος και πως η κοπέλα είχε συναινετική σεξουαλική επαφή με έναν από τους δύο στο αυτοκίνητό του.

Αυτό, ωστόσο, που φαίνεται να «καίει» τους δύο καταγγελλόμενους είναι το υλικό της κάμερας από παραπλήσιο κτίριο που καταγράφει την είσοδο και την αποχώρηση της κοπέλας σε εμφανώς κακή κατάσταση, ενώ, όπως ανέφερε νωρίτερα η ΕΡΤ, υπάρχει κατάθεση από τον σκοπό του Αστυνομικού Τμήματος, ο οποίος επιβεβαιώνει ότι καταγγέλλουσα και καταγγελλόμενοι μπήκαν στο κτίριο το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, σε περιοχή της Αττικής, δύο αστυνομικοί κατηγορούμενοι για βιασμό.

Προηγήθηκε καταγγελία 19χρονης ημεδαπής σύμφωνα με την οποία από βραδινές ώρες της (11-10-2022), έως τις πρώτες πρωϊνές ώρες της (12-10-2022) οι δύο αστυνομικοί προέβησαν σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της εντός Αστυνομικού Τμήματος σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Πειστήρια, βιολογικό υλικό και ρουχισμός της παθούσας απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση. Η παθούσα αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τους δύο αστυνομικούς ως τους δράστες της σε βάρος της πράξης, ενώ παράλληλα εξετάστηκε από ιατροδικαστή και από ψυχολόγο πραγματογνώμονα της Ελληνικής Αστυνομίας».

Βία, κακοποίηση, θάνατοι. Ένα βασικό τρίπτυχο «προβλημάτων» που έχουν κατά καιρούς καταγγελθεί για το περιβόητο ΑΤ Ομόνοιας.

Τον Αύγουστο του 1999 θα γίνει –και επίσημα- γνωστό ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν αξία στο εσωτερικό του ΑΤ Ομόνοιας.

Η σχετική έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη διαπιστώνει ότι παραβιάζονται κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων, κυρίως των αλλοδαπών.

Μετά από μερικά ακόμα περιστατικά βίας εναντίον πολιτών, τον Φεβρουάριο του 2006 θα βρεθεί νεκρός ένας μετανάστης κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Νοέμβριο ένας μετανάστης θα χάσει τη ζωή του έπειτα από πολύωρη κράτηση στο συγκεκριμένο ΑΤ. Όπως θα καταγγείλει αργότερα η σύντροφός του τον έπιασαν για εξακρίβωση ταυτότητας και όταν τον άφησαν είχε χτυπηθεί βάναυσα από έναν άντρα και μια γυναίκα του τμήματος της Ομόνοιας.

Τον Ιούνιο του 2007 βγήκε στους τηλεοπτικούς σταθμούς ένα βίντεο που έδειχνε εξευτελισμό αλλοδαπών από αστυνομικούς του ΑΤ Ομονοίας.

Το περιστατικό είχε λάβει χώρα ένα χρόνο πριν, με τους αστυνομικούς να ζητούν από τους μετανάστες να ρίχνουν χαστούκια ο ένας στον άλλον.

Τρία χρόνια αργότερα, στις 21 Νοεμβρίου 2009, η δικηγόρος Γιάννα Κούρτοβικ θα καταγγείλει τον άγριο ξυλοδαρμό του μετανάστη Μπιν Ταχέρ Μοχάμεντ από αστυνομικούς του εν λόγω ΑΤ, ενώ παράλληλα θα γίνουν ξανά αναφορές για απάνθρωπες συνθήκες κράτησης.

Το μεσημέρι της 27ης Σεπτεμβρίου του 2016 στο αστυνομικό τμήμα παιδιά εξαναγκάστηκαν να γδυθούν κι έπειτα να κάνουν κύκλους γυμνά υπό τα βλέμματα των αστυνομικών.

 

Δύο χρόνια αργότερα, στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 από το ΑΤ Ομόνοιας θα ξεκινούσε η ομάδα ΔΙΑΣ που βρέθηκε να επιχειρεί στην υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου / Zackie Oh.

Τα βίντεο από την αντιμετώπιση που είχαν οι αστυνομικοί απέναντι στον ακτιβιστή, αλλά και στους δολοφόνους του έκαναν το γύρω του διαδικτύου.

Λίγο πριν φύγει το 2017, θα καταγραφεί ένας ακόμα θάνατος εντός του ΑΤ Ομόνοιας. Στις 29 Δεκεμβρίου μια 28χρονη Ρομά θα βρεθεί νεκρή στις τουαλέτες του Αστυνομικού Τμήματος.

Στις 8 Φλεβάρη 2019, ο Νιγηριανός Εμπουκά Μαμάν Σούμπεκ πεθαίνει μυστηριωδώς στο ΑΤ Ομονοίας.

Τον είχαν χτυπήσει άσχημα οι αστυνομικοί μέσα στο ασανσέρ όπου δεν υπήρχαν κάμερες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα