Πρωινό παραλίγο να σκοτώσει κορίτσι
Το σάντουιτς παραλίγο να σκοτώσει το παιδί

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έδωσε ένα 9χρονο κοριτσάκι στην Αυστραλία εξαιτίας ενός σάντουιτς, το οποίο της προκάλεσε σοβαρή λοίμωξη και νευρολογική βλάβη.

«Αναγνώρισαν ότι υπήρχαν ορισμένα αποστήματα στον εγκέφαλο», δήλωσε η μητέρα της στο ABC Newcastle Kristen Saunders.

Το παράξενο ατύχημα συνέβη τον περασμένο Ιούλιο, αφού το κορίτσι αγόρασε ένα σάντουιτς με μπέικον και αυγό από έναν πωλητή στην πατρίδα της, το Νιουκάστλ της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Το σάντουιτς παραλίγο να την σκοτώσει

Το κορίτσι είχε αρχίσει να τρώει το σάντουιτς όταν ξαφνικά «άρχισε να νιώθει ότι πνίγεται», θυμήθηκε η Saunders. Η μητέρα αρχικά δεν έδωσε μεγάλη σημασία, υποθέτοντας ίσως ότι η κόρη της έτρωγε πολύ γρήγορα.

«Νομίζω, όπως οι περισσότεροι γονείς, σκεφτόμαστε: ‘Θα είσαι καλά, πιες λίγο νερό, θα σου περάσει», σημείωσε η μητέρα του κοριτσιού.

Αρχικά η εκτίμηση της μητέρας φάνηκε σωστή αφού το κορίτσι άρχισε να δείχνει σημάδια βελτίωσης. Ήταν μάλιστα σε θέση να συμμετάσχει στο σχολικό πρωτάθλημα στίβου.

Ωστόσο σε εκείνο το σημείο η υγεία του κοριτσιού χειροτέρεψε. «Υπήρχε μια συγκεκριμένη μέρα που ήμουν σπίτι μαζί της και ξαφνικά, ήταν λίγο μπερδεμένη όταν απαντούσε σε ερωτήσεις», είπε η Saunders.

Η μητέρα του κοριτσιού ανησύχησε και κάλεσε τον γιατρό της, ο οποίος της είπε να πάει την κόρη της στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Μόλις έφτασαν στο νοσοκομείο η κατάσταση του κοριτσιού είχε επιδεινωθεί. Παραπατούσε, ήταν αποπροσανατολισμένη και δεν μπορούσε να αναγνωρίσει την οικογένειά της, με τους γιατρούς να αποκαλύπτουν αργότερα ότι είχε αποστήματα στον εγκέφαλο, όπως ανέφερε το Yahoo News Australia.

Οι γιατροί έκαναν αξονική τομογραφία, η οποία αποκάλυψε την τρομακτική αιτία των συμπτωμάτων του παιδιού: ένα μικροσκοπικό, σύρμα σε μέγεθος τρίχας στο λαιμό του.

Ακτινογραφία

Είχε τρυπήσει τον οισοφάγο της

Το αντικείμενο ήταν μια μεταλλική τρίχα από βούρτσα μπάρμπεκιου που είχε κρυφτεί στο σάντουιτς πρωινού της. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε τρυπήσει τον οισοφάγο της και είχε περάσει στην καρωτιδική αρτηρία – ένα μεγάλο αγγείο που παρέχει αίμα στον εγκέφαλο – όπου προκάλεσε μια «σοβαρή λοίμωξη», σύμφωνα με τη μητέρα της.

Οι γιατροί χρειάστηκε να αποκαταστήσουν την αρτηρία και να καθαρίσουν τα αποστήματα στον εγκέφαλο. Η χειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε το κορίτσι, ήταν επιτυχημένη.

Το παιδί έμεινε στο νοσοκομείο έναν μήνα μέχρι να συνέλθει. Παρά την τρομακτική εμπειρία, η Saunders ανέφερε ότι τα πράγματα «θα μπορούσαν να είχαν πάει πολύ χειρότερα».

«Έχει σταματήσει όλα τα αντιβιοτικά της. Έχει επιστρέψει στο σχολείο και σύντομα θα επιστρέψει στον αθλητισμό», δήλωσε η μητέρα του κοριτσιού.

Σύμφωνα με μελέτη του 2016 από τη Αμερικανική Εταιρεία Ωτορινολαρυγγολογίας, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Otolaryngology – Head and Neck Surgery, υπήρχαν περίπου 1.700 επισκέψεις στο τμήμα επειγόντων περιστατικών που σχετίζονταν με βούρτσες από μπάρμπεκιου στο διάστημα από το 2002 έως το 2014, σύμφωνα με το ABC.net.au.

Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι το πρόβλημα προκύπτει όταν οι βούρτσες αυτές μένουν κρεμασμένες έξω από την σχάρα ψησίματος και με τον καιρό χαλάνε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εσώρουχα
Ποια γυναικεία εσώρουχα έχουν απαγορευτεί σε 3 χώρες αλλά οι γυναίκες τα... λατρεύουν;
Αυτά είναι τα επικίνδυνα εσώρουχα που αγαπούν οι γυναίκες: Έχουν απαγορευθεί σε 3 χώρες
Ποια γυναικεία εσώρουχα έχουν απαγορευτεί σε 3 χώρες αλλά οι γυναίκες τα... λατρεύουν;
εμβόλιο
Ερευνητές ετοιμάζουν εμβόλιο για την καταπολέμηση της αντοχής στα αντιβιοτικά
Η προκλινική σύνθεση του εμβολίου που ανέπτυξε η ομάδα προσέφερε, όπως αναφέρεται στη δημοσίευση, υψηλά επίπεδα ανοσίας από θανατηφόρα επίπεδα...
Ερευνητές ετοιμάζουν εμβόλιο για την καταπολέμηση της αντοχής στα αντιβιοτικά