Σχολείο Υπάτης
Κραυγή αγωνίας για το σχολείο που πέφτουν σοβάδες

Αναστάτωση προκαλούν οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και αποτυπώνουν τις συνθήκες που επικρατούν σε σχολείο της Υπάτης στη Λαμία.

Το κτίριο είναι ερείπιο και πέφτουν σοβάδες με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να τρέμουν για το τι μπορεί να συμβεί.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Τετάρτης το Mega, στο Γυμνάσιο και Λύκειο της περιοχής διδάσκουν 20 εκπαιδευτικοί και φοιτούν 80 μαθητές και συστεγάζεται με Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το οποίο βρίσκεται σε καθεστώς εγκατάλειψης εδώ και 12 χρόνια.

Όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι καθηγητές έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με κίνδυνο ατυχήματος, καθώς σοβάδες πέφτουν από το υπόστεγο στο προαύλιο του σχολείου.

Το λεβητοστάσιο του κτιριακού συγκροτήματος έχει πλημμυρίσει και το καλοριφέρ δεν λειτουργεί, με το σχολείο να κινδυνεύει να μείνει χωρίς θέρμανση, ενώ ο χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών.

Με πρωτοβουλία του διευθυντή του σχολείου και των εκπαιδευτικών το lamiareport.gr φαίρνει στο «φως» μία σειρά από φωτογραφίες που απεικονίζουν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο σχολικό συγκρότημα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα 12/1 λόγω κακοκαιρίας

Πώς λέγεται το «βίντεο» στα ελληνικά;

Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι εκπαιδευτικοί εισπράττουν έως 2.850 ευρώ χωρίς αίτηση

Λογαριασμοί ρεύματος 2026: Πώς θα πάρετε έκπτωση έως 70% με μία αίτηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ενήλικας δίνει εξετάσεις για Πιστοποίηση Ισπανικών
ΑΣΕΠ 2026: Πώς παίρνεις την πιο εύκολη Πιστοποίηση Ισπανικών άμεσα
Γιατί χιλιάδες υποψήφιοι στρέφονται σε αυτή την πιστοποίηση Ισπανικών για 2η Πιστοποίηση ξένης γλώσσας; Πόσο εύκολα μπορείτε να πάρετε το χαρτί
ΑΣΕΠ 2026: Πώς παίρνεις την πιο εύκολη Πιστοποίηση Ισπανικών άμεσα
kentriki_makedonia_alysides_2322019.jpg
Πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος: Υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε περιοχές με χιονοπτώσεις
Σε περίπτωση παραβίασης αυτής της υποχρέωσης, προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο και ενδεχομένως αφαίρεση της άδειας οδήγησης
Πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος: Υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε περιοχές με χιονοπτώσεις