kleista-sxoleia
Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για φθορές και πτώση σοβάδων στα σχολεία - Σοβάδες έπεσαν σε αίθουσα του 2ο ΓΕ.Λ. Αμαρουσίου - Κινητοποίηση σήμερα γονέων και μαθητών στις 2:30 μ.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

Η μια μετά την άλλη έρχονται οι καταγγελίες στο alfavita.gr για φθορές και πτώση σοβάδων στα σχολεία. Αυτή τη φορά στο 2ο ΓΕ.Λ. Αμαρουσίου ένα μεγάλο κομμάτι σοβά αποκολλήθηκε σε σχολική αίθουσα και έπεσε πάνω στα θρανία που βρίσκονταν από κάτω.

«Γλυτώσαμε πάλι τα χειρότερα από τύχη καθώς εκείνη την ώρα έτυχε να μη γίνεται μάθημα» δηλώνουν για άλλη μια φορά οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς και αυτού του σχολείου, οι οποίοι από κοινού έχουν καταθέσει έγγραφο στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή από 31/1/2023 και εξηγούν λεπτομερώς ότι το σχολείο τους έχει να βαφτεί 5 χρόνια και ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για επισκευή εσωτερικής τοιχοποιίας και μόνωσης παραθύρων, ενώ έχει ήδη παρατηρηθεί πτώση σοβάδων σε γραφείο και στην είσοδο του σχολείου, με καταγραφή από τους υπαλλήλους του Δήμου.  

«Είναι απαράδεκτο οι αρμόδιοι να τρέχουν μονίμως πίσω από τις βλάβες και τις ζημιές θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών σα να μην συμβαίνει τίποτε» τονίζουν οι γονείς και προσθέτουν: «Και επειδή τα παιδιά μας δείχνουν το δρόμο….Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της συντονιστικής επιτροπής μαθητών την Παρασκευή 7/4/2023 στις 2:30 μ.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου».

Η ανακοίνωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δήμου Αμαρουσίου:

Το χορό των σοβάδων, που ακολουθώντας το νόμο της βαρύτητας, πέφτουν από τα ταβάνια των σχολικών μονάδων, άνοιξε αυτή την εβδομάδα το 2ο ΓΕ.Λ. Αμαρουσίου, βάζοντας άμεσα σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών που φοιτούν εκεί. Ένα μεγάλο κομμάτι σοβά αποκολλήθηκε σε σχολική αίθουσα και έπεσε πάνω στα θρανία που βρίσκονταν από κάτω. Γλυτώσαμε πάλι τα χειρότερα από τύχη καθώς εκείνη την ώρα έτυχε να μη γίνεται μάθημα.

Τόσο ο Σύλλογος διδασκόντων, όσο και οι γονείς μέσω του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του εν λόγω σχολείου έχουν καταθέσει έγγραφο στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή από 31/1/2023 οποίου εξηγούν λεπτομερώς ότι το σχολείο τους έχει να βαφτεί 5 χρόνια και ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για επισκευή εσωτερικής τοιχοποιίας και μόνωσης παραθύρων, ενώ έχει ήδη παρατηρηθεί πτώση σοβάδων σε γραφείο και στην είσοδο του σχολείου, με καταγραφή από τους υπαλλήλους του Δήμου.  

Επανέρχονται δε με νέο έγγραφο στις 7/3/2023 στο οποίο παραπονιούνται για ολιγωρία της εν λόγω υπηρεσίας, καταθέτοντας ακριβώς τα ίδια αιτήματα.

Είναι πραγματικά λυπηρό σε σχολείο που έχει γίνει πρόσφατα πρωτογενής έλεγχος στατικής επάρκειας και έχουν πάρει τη διαβεβαίωση μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί ότι είναι ασφαλείς, να μην έχει ακόμη ληφθεί η στοιχειώδης μέριμνα να μην πέφτουν οι σοβάδες στα κεφάλια των μαθητών. Και αν κανείς υποθέτει ακόμη ότι πρόκειται για «μεμονωμένο» περιστατικό να πούμε ότι σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μεγάλο ποσοστό των σοβάδων του 3ου ορόφου του σχολείου έχει αποκολληθεί και κινδυνεύουν να πέσουν.

Είναι γεγονός ότι τα κτίρια που στεγάζουν τα δημόσια σχολεία του Δήμου μας έχουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία ανάγκη συντήρησης και σημαντικών επισκευών, οι οποίες όμως δε γίνονται, ή γίνονται πρόχειρα και σπάνια συγκροτείται επιτροπή παραλαβής για την πιστοποίηση της καλής εκτέλεσης των εργασιών, με αποτέλεσμα να έχουμε συνεχώς φαινόμενα αποκολλήσεων, εισροής υδάτων, και πτώσεων υλικών με άμεσο πλέον κίνδυνο να χτυπήσει άσχημα κάποιο μέλος της σχολικής κοινότητας. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την πτώση παραθύρου στο προαύλιο, στο -κατά τα άλλα πρότυπο- Λύκειο Αναβρύτων, όπου από τύχη δεν είχαμε τραυματισμό. Ακόμα όμως και σ’ αυτή την περίπτωση, παρά τις δεσμεύσεις του Δημάρχου για άμεση αντικατάσταση των επικίνδυνων κουφωμάτων και μάλιστα με απ’ ευθείας ανάθεση για την εξοικονόμηση χρόνου, οι εργασίες μετατίθενται με χαρακτηριστική ευκολία από Χριστούγεννα σε Πάσχα και πάει λέγοντας….  Ελπίζουμε και ευχόμαστε η κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής να μη γίνει όταν θα συμβεί το επόμενο ατύχημα.

Είναι απαράδεκτο οι αρμόδιοι να τρέχουν μονίμως πίσω από τις βλάβες και τις ζημιές θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών σα να μην συμβαίνει τίποτε. Είναι υποχρεωμένοι να δράσουν προληπτικά επιτέλους, και να συντηρήσουν ΕΓΚΑΙΡΑ και ΣΩΣΤΑ τα σχολεία δαπανώντας όταν πρέπει, όσα πρέπει και όχι όσα λιγότερα γίνεται όταν “σκάσει” το πρόβλημα στα κεφάλια αθώων παιδιών. Περιμένουμε περισσότερη υπευθυνότητα και περισσότερο φιλότιμο από τους αρμόδιους πριν να είναι αργά.

Και επειδή τα παιδιά μας δείχνουν το δρόμο….

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της συντονιστικής επιτροπής μαθητών την Παρασκευή 7/4/2023 στις 2:30 μ.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 4-12

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

εκλογές
Εκλογές Α΄ Συλλόγου Αθηνών: Κι όμως, το σκοτάδι δεν είναι ανίκητο!
Η μαζική συμμετοχή νεοδιόριστων και αναπληρωτών αποδεικνύει ότι ο σύλλογος μας δεν έχει μόνο αγωνιστικό παρελθόν αλλά και φωτεινό μέλλον. Μια νέα...
Εκλογές Α΄ Συλλόγου Αθηνών: Κι όμως, το σκοτάδι δεν είναι ανίκητο!