gaza
Μαζική φυγή αμάχων από τη Γάζα - Συγκλονιστικό βίντεο

Έληξε στις 16:00 το τελεσίγραφο του Ισραήλ προς τους άμαχους Παλαιστίνιους που τους καλούσε να μετακινηθούν προς το νότιο μέρος της Λωρίδας της Γάζας.

Σε δήλωση που αναρτήθηκε στα αραβικά στο Χ (πρώην Twitter) ο εκπρόσωπος των IDF Αβιχάι Αντράι δήλωσε ότι δύο δρόμοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεταξύ των ωρών 10 π.μ. και 4 μ.μ. τοπική ώρα.

Ο Αντράι είχε αναφέρει πως όσοι ζουν στην πόλη της Γάζας έχουν ενημερωθεί να μετακινηθούν νότια από το Μπέιτ Χανούν προς το Χαν Γιουνίς, ενόψει μιας πιθανής χερσαίας επίθεσης του ισραηλινού στρατού.

Οι άνθρωποι που ζουν κοντά στην παραλία και δυτικά της Ελιάς θα μπορούν επίσης να μετακινηθούν στις οδούς Νταλντούλ και Αλ Σάνα προς τις οδούς Σάλα Αλ Ντιν και Αλ Μπαχρ.

Παράλληλα το Ισραήλ έδωσε διορία μέχρι τις 16.00 για την εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Κοντς στην Ερυθρά Ημισέληνο.

Η αρχική διορία έληγε στις 6 το πρωί, όμως στη συνέχεια παρατάθηκε.

Η Ερυθρά Ημισέληνος ωστόσο είπε ότι δεν μπορεί να εκκενώσει το νοσοκομείο επειδή είναι υποχρεωμένη, με βάση την ανθρωπιστική εντολή της, να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της στους ασθενείς και τους τραυματίες.

Σχεδόν ταυτόχρονα, με ανακοίνωσή της, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) ζητά από το Ισραήλ να προστατεύσει τους αμάχους που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Οι άνθρωποι φεύγουν με όποιο τρόπο μπορούν από τη Γάζα. Γυναίκες με μωρά στην αγκαλιά, παιδιά, κατοικίδια ακολουθούν τον δρόμο της προσφυγιάς. Κάποιοι κουβαλούν ό,τι μπορούν από τα σπίτια τους, ενώ άλλοι παίρνουν μαζί τους κοπάδια με πρόβατα.

Όσοι έχουν την πολυτέλεια κατάφεραν και φόρτωσαν τα αυτοκίνητά τους, αρκετοί γέμισαν κάρα που μεταφέρουν άλογα με ό,τι μπορούσαν να κουβαλήσουν, ενώ οι περισσότεροι κινούνται πεζή.

Όσοι έχουν διπλή υπηκοότητα συγκεντρώνονται στη Ράφα, όπου Αίγυπτος και Ισραήλ συμφώνησαν να επιτρέψουν τη διέλευση των Αμερικανών πολιτών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τα 4 χρώματα που απωθούν τα κουνούπια
Τα κουνούπια απειλούν την Ευρώπη: Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα γάγκειου πυρετού και ελονοσίας
Εννέα από τα 10 πιο φιλόξενα χρόνια για μετάδοση της νόσου έχουν συμβεί από το 2000 και ο αριθμός των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού που αναφέρθηκαν...
Τα κουνούπια απειλούν την Ευρώπη: Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα γάγκειου πυρετού και ελονοσίας