Κορονοϊός: «Μας περιμένει ένας δύσκολος χειμώνας»
Τι αναφέρουν οι ειδικοί – «Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος»

Οι ειδικοί προειδοποιούν για έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, όπου έχει ήδη ξεκινήσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, υπάρχει αύξηση και στη θετικότητα.

Επιπλέον, επισημαίνεται πως τις ερχόμενες εβδομάδες θα έρθει στην Ελλάδα νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης μίλησε στο Open, «η επιδημία του κορωνοϊού αυτή τη στιγμή εξελίσσεται στην ηπειρωτική χώρα με επίκεντρο την Αττική και ενδεχομένως τη Θεσσαλονίκη. Επομένως, αναμένεται ποσοτική αύξηση των κρουσμάτων, ενώ ήδη διαπιστώνεται περίπου διπλασιασμός των θανάτων σε σχέση με το καλοκαίρι».

 «Μας περιμένει ένας δύσκολος χειμώνας. Κάθε μέρα εισάγονται περίπου 150 ασθενείς στα νοσοκομεία της χώρας εξαιτίας του κορωνοϊού επομένως υπάρχει ένα πρόβλημα. Αν αυτός ο αριθμός φτάσει τις 400 ή τις 500 εισαγωγές θα έχουμε πίεση στα νοσοκομεία».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τόνισε από την πλευρά του στο Open πως «από τον αριθμό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. Θα πρέπει να κάνουμε τεστ για να ξέρουμε αν έχουμε ή δεν έχουμε κορωνοϊό και να συμπεριφερόμαστε αναλόγως».

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το ανάχωμα που θα συγκρατήσει τον κορωνοϊό και θα προστατεύσει συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού είναι τα επικαιροποιημένα εμβόλια.

«Τις προσεχείς εβδομάδες θα έχουμε ένα καινούργιο εμβόλιο, το οποίο θα συνοδεύεται φυσικά και με τις ανάλογες οδηγίες», συμπλήρωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ενώ επισήμανε πως «μιλάμε για τους ιδιαιτέρως ευπαθείς ανθρώπους».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα