Thumbnail
«Οι περισσότεροι εργαζόμενοι είμαστε γυναίκες και τις περισσότερες φορές είναι μία εργαζόμενη μόνη της με 15  περιθαλπόμενους και αδυνατούμε να τα βγάλουμε πέρα σε αυτό το καθεστώς τρομοκρατίας»

Μια σοβαρή καταγγελία για τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης στο κέντρο κοινωνικής πρόνοιας κεντρικής Μακεδονίας, έλαβε και δημοσιεύει το alfavita.gr

Οπως αναφέρουν εργαζόμενοι, (τα στοιχεία τους στη διάθεσή μας)  το ανθρώπινο εργατικό δυναμικό του ιδρύματος έχει φτάσει εδώ και πολύ καιρό σε ένα τέλμα υπομονής αφού το ελλιπές προσωπικό και οι αδιανόητες συνθήκες εργασίας μας έχουν φέρει στο μη περαιτέρω. Υπάρχουν σχεδόν καθημερινά περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας εκ μέρους των ωφελούμενων εναντίον του προσωπικού και φυσικά μεταξύ τους.

Ελπίζουμε με τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά με το πρόβλημα, προτού προκύωουν ακόμα πιο άσχημα περιστατικά...

Η καταγγελία

Απευθυνθήκαμε σε εσάς ώστε να γίνουν γνωστές οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσης στο κέντρο κοινωνικής πρόνοιας κεντρικής Μακεδονίας όπου εργαζόμαστε. Το ανθρώπινο εργατικό δυναμικό του ιδρύματος μας έχει φτάσει εδώ και πολύ καιρό σε ένα τέλμα υπομονής αφού το ελλιπές προσωπικό και οι αδιανόητες συνθήκες εργασίας μας έχουν φέρει στο μη περαιτέρω. Υπάρχουν σχεδόν καθημερινά περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας εκ μέρους των ωφελούμενων εναντίον του προσωπικού και φυσικά μεταξύ τους.

Στις 5 Μαΐου 2023 είχατε δημοσιεύσει ένα άρθρο για έναν τρόφιμο που άρπαξε από τα μαλλιά νοσηλεύτρια μας. Το περιστατικό εκείνο δεν ήταν το πρώτο και σίγουρα ούτε το τελευταίο αφού από τότε συνέβησαν παρόμοια περιστατικά με θύματα νοσηλεύτριες και παιδαγωγούς. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι είμαστε γυναίκες και τις περισσότερες φορές είναι μία εργαζόμενη μόνη της με 15  περιθαλπόμενους και αδυνατούμε να τα βγάλουμε πέρα σε αυτό το καθεστώς τρομοκρατίας.

Όσα επίσημα έγγραφα και να έχουν γίνει για αυτή την κατάσταση, όσες φορές και αν έχει ενημερωθεί η διοίκηση, δεν αλλάζει το παραμικρό και η μόνη απάντηση όλων είναι να κάνουμε υπομονή και να "βάζουμε πλάτη" ξανά και ξανά παρόλο που κυριολεκτικά φοβόμαστε για το αν θα βγούμε ζωντανοί από τη βάρδια.

Δυστυχώς δεν βλέπουμε πραγματικές λύσεις στο άμεσο μέλλον αλλά θα θέλαμε τουλάχιστον μέσα από εσάς να ακουστεί η φωνή μας και να πέσει ποια το ψεύτικο προσωπείο μιας Πρόνοιας (πρώην πρόνοια νυν Οικογένεια) η οποία αφήνει στο έλεος τους παιδιά και εργαζόμενους. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Γεμίζουν τα νοσοκομεία με μαθητές με διαταραχές συμπεριφοράς και επιθετικότητας

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας
Αναπληρωτές: 289 προσλήψεις εκπαιδευτικών σε Ειδική Αγωγή και Γενική Εκπαίδευση
Προσλήψεις 289 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση καθώς και στη Γενική Εκπαίδευση, ως...
Αναπληρωτές: 289 προσλήψεις εκπαιδευτικών σε Ειδική Αγωγή και Γενική Εκπαίδευση
παν πελοποννησου
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ενισχύει τις ψηφιακές δεξιότητες καθηγητών από τη Νότια Αφρική
Το έργο απευθύνεται σε νοτιοαφρικανικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και καθηγητές στα αντίστοιχα τεχνολογικά πανεπιστήμια και κολλέγια και στοχεύει,...
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ενισχύει τις ψηφιακές δεξιότητες καθηγητών από τη Νότια Αφρική