Δείτε πώς να επιλέξετε το ιδανικό κινητό τηλέφωνο!

Τα τελευταία χρόνια, τα κινητά τηλέφωνα εκτός από αναπόσπαστο κομμάτι της επικοινωνίας μας, έχουν γίνει και αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς μας. Πλέον, όλοι διαθέτουν ένα κινητό τηλέφωνο. Ακόμα και εκείνοι που ήθελαν απλά ένα κινητό με απλές λειτουργίες, τείνουν να αλλάζουν κατηγορία, αφού οι ευκολίες που μπορεί να προσφέρουν τα smartphones στην καθημερινότητά μας είναι μεγάλες.

Πλέον τα κινητά δεν είναι απλώς τηλέφωνα, είναι εργαλεία, καθώς διευκολύνουν την επικοινωνία μας, κάνουν εύκολη την περιήγησή μας στο διαδίκτυο, προσφέρονται για αγορές και πληρωμές, λειτουργούν ως κάμερα με τη λήψη εντυπωσιακών φωτογραφιών και πολλά - πολλά άλλα!

Στην αγορά υπάρχει τεράστια ποικιλία οπότε είναι λογικό να δυσκολευόμαστε να αποφασίσουμε πιο είναι το ιδανικό για την περίπτωσή μας.

Το Kaizershop.gr, δραστηριοποιείται στο χώρο κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρονικών υπολογιστών από το 2009, και θα μας δώσει τις πολύτιμες συμβουλές του για να αποφασίσουμε σωστά!

Για ποιο λόγο χρειάζεστε το κινητό;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν προβείτε στην αγορά νέου κινητού τηλεφώνου, είναι να σκεφτείτε το λόγο για τον οποίο αλλάζετε τηλέφωνο.

Πώς θέλετε να το χρησιμοποιήσετε, για καθημερινή, για επαγγελματική χρήση ή και για τα δύο; Τι λειτουργίες θα θέλατε να υποστηρίζει;

Είστε ενεργός χρήστης των social media; Τότε μάλλον θα χρειαστείτε ένα τηλέφωνο με ισχυρή κάμερα και υψηλή ανάλυση.

Είστε λάτρεις των παιχνιδιών; Τότε μάλλον θα χρειαστείτε smartphone με ισχυρό επεξεργαστή και δυνατή μπαταρία.

Κάντε ερωτήσεις στον εαυτό σας για να μπορέσετε να καθορίσετε τις προτεραιότητές σας. Έτσι θα κάνετε μια αγορά που θα καλύπτει ουσιαστικά τις ανάγκες σας και δεν θα αγοράσετε απλά άλλο ένα κινητό τηλέφωνο.

apple iphone 14 pro max

APPLE IPHONE 14 PRO MAX 128GB SILVER

Αξιολόγηση κάμερας και μπαταρίας

Η ποιότητα της κάμερας και των φωτογραφιών, όπως αναφέραμε και παραπάνω, είναι πολύ σημαντικός παράγοντας επιλογής τηλεφώνου για πολλούς ανθρώπους. Παλαιότερα, τα κινητά τηλέφωνα δεν ήταν ικανά να αντικαταστήσουν την ποιότητα μιας καλής κάμερας. Αυτό πλέον έχει αλλάξει! Στις μέρες μας η τεχνολογία προχωράει με άλματα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να απολαμβάνουμε υψηλής ποιότητας φωτογραφίες με την άνεση που προσφέρει το κινητό μας τηλέφωνο.

Σκεφτείτε πόσο συμφέρον είναι μία συσκευή να συνδυάζει πολλαπλές λειτουργίες και όλες σε άριστο βαθμό. Απολαύστε λειτουργίες όπως ευρυγώνιο φακό, σταθεροποίηση, εγγραφή βίντεο και πολλά άλλα από ένα μόνο σημείο!

SAMSUNG GALAXY S23 PLUS S916 256GB 8GB 5G DUAL CREAM

SAMSUNG GALAXY S23 PLUS S916 256GB 8GB 5G DUAL CREAM

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας αποτελεί επίσης ένα πολύ σημαντικό παράγοντα, ίσως από τους πιο σημαντικούς. Στις μέρες μας η χρήση του κινητού τηλεφώνου είναι συνεχής. Το χρησιμοποιούμε και το έχουμε μαζί μας σχεδόν σε όλες μας τις δραστηριότητες. Για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά και αποδοτικά, χρειάζεται μια μπαταρία με μεγάλη διάρκεια ζωής.

Σκεφτείτε να έχετε ένα κινητό που «αντέχει» μόνο μισή ημέρα. Θα πρέπει να το φορτίζετε συνεχώς ή να φροντίζετε να έχετε μαζί σας power bank. Μπορεί να μην ακούγεται τρομερό, ωστόσο πολλές φορές μπορεί να γίνει αρκετά ενοχλητικό. Φροντίστε λοιπόν να επιλέξετε ένα τηλέφωνο με μεγάλη χωρητικότητα μπαταρίας, που θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις καθημερινές σας εργασίες.

Πριν αποφασίσετε, πρέπει να συγκρίνετε!

Μία δεύτερη γνώμη δεν έβλαψε ποτέ κανένα! Μπορεί να έχετε αποφασίσει ήδη ποιο θα είναι το επόμενο μοντέλο που θα αγοράσετε, ωστόσο καλό θα ήταν να το συγκρίνεται με 2-3 μοντέλα ακόμα, ώστε να είστε σίγουροι για την επιλογή σας.

Λάβετε υπόψη τα κριτήρια που έχετε θέσει για να δείτε ποιο τηλέφωνο ταιριάζει πραγματικά στις ανάγκες σας, ώστε να μη χρειαστεί να αλλάξετε ξανά συσκευή σε 6 μήνες.

Δείτε τα χαρακτηριστικά της κάθε συσκευής, διαβάστε και συγκρίνετε τα κινητά μεταξύ τους ώστε να είστε σίγουροι για την επιλογή σας.

HUAWEI MATE 50 PRO 256GB 8GB DUAL SILVER

HUAWEI MATE 50 PRO 256GB 8GB DUAL SILVER

Για παράδειγμα, μπορεί ένα μοντέλο κινητού να έχει ίδια χαρακτηριστικά με ένα άλλο, αλλά να έχει μικρότερη χωρητικότητα σε μπαταρία ή σε RAM. Εξετάστε αν σας καλύπτει σε σύγκριση με άλλα μοντέλα που μπορεί να είναι στην ίδια τιμή και με παραπάνω χαρακτηριστικά και έπειτα αποφασίζετε.

Το κινητό τηλέφωνο αποτελεί επένδυση

Τα smartphones πλέον αποτελούν επένδυση και πολυεργαλείο για κάθε χρήστη. Υπάρχουν άπειρα μοντέλα στην αγορά για να επιλέξετε. Καθορίστε το budget σας, δείτε τι σας αρέσει και ποιες ανάγκες σας καλύπτει, ώστε να επενδύσετε τα χρήματά σας αποτελεσματικά.

Για την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής, εμπιστευόμαστε το Kaizershop.gr!

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ilektrikos
Ηλεκτρικός: Η Αθήνα μεταμορφώνεται - Πού θα κατασκευαστούν 6 νέοι σταθμοί
Την ίδια ώρα που προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό και η επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον βρίσκεται ένα βήμα πριν την...
Ηλεκτρικός: Η Αθήνα μεταμορφώνεται - Πού θα κατασκευαστούν 6 νέοι σταθμοί