parnitha
Ξημέρωμα τρόμου-Μεγάλη αναζωπύρωση στην Πάρνηθα: Καίγονται σπίτια στην Αγία Παρασκευή

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση εκκένωσης στην περιοχή των Θρακομακεδόνων, μετά την αναζωπύρωση της φωτιάς στην Πάρνηθα.

Αστυνομικοί πηγαίνουν πόρτα - πόρτα και καθοδηγούν τους κατοίκους, οι οποίοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους προς Βαρυμπόμπη.

Νωρίτερα τα ξημερώματα ήχησε το 112 προειδοποιητικά για τους κατοίκους, τόσο στους Θρακομακεδόνες, όσο και για Μπόσκιζα και Πανόραμα Μενιδίου, ενώ δόθηκε εντόλή εκκένωσης για Αγία Παρασκευή και Άγιο Νικόλαο.

Τι προηγήθηκε τα ξημερώματα 

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στην Πάρνηθα καθώς σήμερα τα ξημερώματα υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση στην Αγία Παρασκευή και βορειότερα προς τελεφερίκ.

Τρομερές είναι οι εικόνες που μεταδίδονται καθώς οι φλόγες φούντωσαν εξαιτίας των ανέμων και ασυγκράτητες, με μεγάλη ταχύτητα κινούνται προς το τελεφερίκ, ενώ μπήκαν στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής καίγοντας σπίτια.

Συγκεκριμένα λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα η φωτιά πήρε κατεύθυνση προς το τελεφερίκ με αποτέλεσμα να σταλεί μήνυμα από το 112 για εκκένωση των οικισμών Άγιος Νικόλαος και Αγία Παρασκευή. Η φωτιά έχει πλησιάσει προς τις πρώτες ταβέρνες.

Παράλληλα εστάλη και προειδοποίηση σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Θρακομακεδόνες, Μπόσκιζα και Πανόραμα Μενιδίου να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρχών.

Οι άνεμοι αυτή την ώρα έχουν ενισχυθεί και τα μέτωπα πλέον έχουν φουντώσει ξανά και απειλούν τον Δρυμό για άλλη μια φορά.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από τη συμβολή της λεωφόρου Πάρνηθος με την οδό Μπόσκιζα, καθώς και επί της οδού Φιλίας των Λαών προς Κατασκηνώσεις.

Νωρίτερα το βράδυ το πύρινο μέτωπο βρισκόταν σε ύφεση, ωστόσο από τις 2 τα ξημερώματα και μετά η ένταση των ανέμων αυξήθηκε και σημειώθηκαν δύο αναζωπυρώσεις, η μία στην τοποθεσία Κεραμίδι και η άλλη στη χαράδρα Άγιος Γεώργιος (στο ύψος του Ξενία – Παλιό Σανατόριο).

Τραυματισμός πυροσβέστη 

Στο νοσοκομείο μεταφέρεται ένας πυροσβέστης που τραυματίστηκε ενώ επιχειρούσε στην Πάρνηθα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο πυροσβέστης είχε τις αισθήσεις του όταν τον παρέλαβε το ασθενοφόρο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

egkefalos
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο
Τα παιχνίδια γνώσεων μπορούν να βοηθήσουν, αλλά αυτή η συνήθεια είναι ακόμα πιο αποτελεσματική
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο