Thumbnail
Μερικά χαρακτηριστικά που βοηθάνε να αναγνωρίσουμε έναν τοξικό άνθρωπο

Δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε τη συμπεριφορά κάποιων ατόμων και αναρωτιόμαστε αν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τοξική.

Συγκεκριμένα χαρακτηριστικά των ανθρώπων ίσως και να δείχνουν εν τέλει μία τοξική προσωπικότητα.

Δεν απολογούνται

Επειδή δεν βλέπουν κάποιο πρόβλημα στην συμπεριφορά τους. Νιώθουν ότι είναι ανώτεροι από τους άλλους και ότι έχουν εξουσία. Και όταν προσπαθείτε να τους αντιμετωπίσετε για κάτι που έκαναν, δεν θα το παραδεχτούν ποτέ.

Σας χειραγωγούν

Αν νιώθετε ότι μόνο εσείς προσπαθείτε να σώσετε την σχέση σας, τότε πιθανώς έχετε δίκιο. Οι τοξικοί άνθρωποι πάντα σας κάνουν να νιώθετε ότι τους χρωστάτε κάτι και πως πάντα θα πρέπει να περπατάτε πάνω σε καρφιά προσπαθώντας απεγνωσμένα να τους κάνετε χαρούμενους και να μην τους νευριάσετε.

Δεν σας αφήνουν να μοιραστείτε την χαρά σας

Πάντα έχουν κάτι να πουν για να σας στεναχωρήσουν. Οι τοξικοί άνθρωποι πάντα θα βρίσκουν ελαττώματα σε ό, τι και αν κάνετε για να νιώσετε πως η χαρά σας δεν είναι δικαιολογημένη. Μπορούν να σας κάνουν να αμφισβητήσετε τα καλά πράγματα της ζωής σας μόνο με ένα διακριτικό ύπουλο σχόλιο.

Αναφέρουν άσχετες λεπτομέρειες

Όταν προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα με τοξικούς ανθρώπους, θα πουν άσχετες λεπτομέρειες στη συζήτηση που συνέβησαν πολύ καιρό πριν. Και θα βρείτε ότι προσπαθείτε να διορθώσετε μια κατάσταση που είχατε ήδη ξανά λύσει 6 μήνες πριν αντί να εστιάζετε στην παρούσα κατάσταση.

Κρίνουν

Πάντα θα κρίνουν τις πράξεις σας και θα σας κάνουν να νιώθετε κατώτεροι από αυτούς. Μπορεί λανθασμένα να πιστέψετε τα λόγια τους και να χάσετε εντελώς την αυτοεκτίμηση σας. Αλλά αυτό θέλουν να πετύχουν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα