Thumbnail
Οι 8 τρόποι για να βελτιώσετε τη μνήμη σας

Κάποιοι άνθρωποι έχουν πολύ καλή μνήμη, ενώ κάποιοι άλλοι ξεχνάνε αρκετά πράγματα. Όμως υπάρχουν τρόποι που μπορεί κάποιος να εξασκήσει τη μνήμη του και να θυμάται λίγο καλύτερα.

Μουσική

Μπορεί κάποιος να ξεκινήσει ένα μουσικό όργανο ή να γίνει μέλος χορωδίας, γιατί η εκμάθηση νέων και πολύπλοκων δεξιοτήτων είναι ευεργετική για τη μνήμη.

Μαθηματικά

Μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Advances in Experimental Medicine and Biology το 2021, έδειξε ότι η επίλυση μαθηματικών προβλημάτων έχει θετική επίδραση στον εγκέφαλο.

Μαθήματα μαγειρικής

Η μαγειρική χρησιμοποιεί όλες μας τις αισθήσεις - όσφρηση, αφή, όραση, γεύση ακόμη και την ακοή (κάποιες φορές) - που αποτελούν διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου. Είναι μία δεξιότητα και σίγουρα θα βοηθήσει στο να έχεις καλύτερη μνήμη.

Μάθε μια ξένη γλώσσα

Η ακρόαση και η ακοή που εμπλέκονται στην εκμάθηση μιας νέας γλώσσας διεγείρουν τον εγκέφαλο. Επιπλέον, το να είσαι δίγλωσσος συσχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας, όπως φαίνεται σε μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 2020 στο Psychonomic Bulletin & Review.

Προκάλεσε τους γευστικούς σου κάλυκες

Όταν τρως, προσπάθησε να προσδιορίσεις μεμονωμένα συστατικά από το γεύμα σου, συμπεριλαμβανομένων των βοτάνων και των μπαχαρικών.

Μάθε ένα νέο άθλημα

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Psychology τον Δεκέμβριο του 2019 ανέφερε ότι η ενίσχυση της ισορροπίας, της δύναμης και της αερόβιας άσκησης- δηλαδή, της ικανότητας του σώματός σας να χρησιμοποιεί οξυγόνο για ενέργεια - μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του εγκεφάλου μας, καθώς μεγαλώνουμε.

Ύπνος

Πρέπει να κοιμόμαστε αρκετά, ειδικά όταν δίνουμε εξετάσεις, είναι πολύ σημαντικό ώστε να απορροφηθούν οι νέες πληροφορίες.

Διατροφή

Πάντα παίζει ρόλο η διατροφή μας, καθώς υπάρχουν κάποιες τροφές όπως οι σαρδέλες και τα καρύδια που βοηθούν στο να έχεις καλύτερη μνήμη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα