φωτιά Φυλή
Η φωτιά ξέσπασε στους πρόποδες της Πάρνηθας

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Φυλή. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε στις 11:56 σε δασική έκταση πλησίον της περιοχής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου «Κλειστών» στη Φυλή. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει ήδη κάψει ένα σπίτι και μια επιχείρηση, ενώ πλησιάζει επικίνδυνα και άλλα σπίτια στην Φυλή.

Στο σημείο μέχρι στιγμής επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα ενώ έχουν κινητοποιηθεί και εναέριες δυνάμεις. 

Μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους της Φυλής να απομακρυνθούν προς Άνω Λιόσια

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της Φυλής προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή τους και να κατευθυνθούν προς 'Ανω Λιόσια λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

 Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: « Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στη Φυλή απομακρυνθείτε προς 'Ανω Λιόσια. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Μιλώντας στον Alpha ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, δήλωσε ότι δεν κινδυνεύει η Πάρνηθα, η φωτιά ξέσπασε σε σημείο μεταξύ της Μονής Κλειστών και της Φυλής και έχει κατεύθυνση προς την Φυλή.

Πρόσθεσε ότι θα σταλούν επί τοπου αστυνομικές δυνάμεις για να βεβαιώσουν ότι απομακρύνονται οι κάτοικοι της περιοχής, όπως δόθηκε εντολή με το μήνυμα από το 112.

Εγκλωβισμένες μοναχές στη Μονή Κλειστών

Ανησυχία υπάρχει για τις μοναχές που βρίσκονται στη Μονή Κλειστών, καθώς η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα οι φλόγες να περικυκλώσουν το μοναστήρι. Η πυροσβεστική σε συνεργασία με την αστυνομία προσπαθούν να ανοίξουν δρόμο για να απεγκλωβίσουν τα περίπου 50 άτομα που είναι εγκλωβισμένα στη μονή. Ανάμεσά τους και μοναχές, που δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα